Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Афера з землями Києва в обгортці Очаківського суду

Афера з землями Києва в обгортці Очаківського суду - Корупціонер в Україні
81760
Аудит втрат київської громади, після «Успіхів» Леоніда Черновецького та його молодої команди за період 2007-2010 років, було оприлюднено після закінчення Космічної каденції. За результатами моніторингу групи експертів, яка працювала в надрах Київської міської державної адміністрації (КМДА), висновки приголомшили. з 2007 року до липня 2010 року кияни втратили 3500 гектарів землі, оціночна вартість якої на той час сягала 75 млрд. грн., з яких до бюджету надійшло лише 4 млрд. грн. Щодня, включаючи свята та вихідні, у киян відбирали 2,5 га землі. Кияни за час роботи молодої команди втратили 34% землі від загальної площі столиці. Землі віддавалися в оренду іногороднім студентам, «рогокопитним» кооперативам, підставним особам, і фірмам-одноденкам. Продавались землі без конкурсу, як правило, за заниженою вартістю та виводилися з комунальної власності через організовані судові рішення, на афілійовані з «прибульцями» компанії. Скупувались посередниками за копійки всі інвестиційно-привабливі майданчики.

Час минає, але наслідки злочинного керівництва столицею Леоніда Черновецького та його молодої команди відгукуються і сьогодні і мабуть будуть ще довгий час.

Ситуація яка нас зацікавила, ми гадаємо зацікавить багато кого.

На початку літа цього року добропорядне підприємство ТОВ «Укрритейлгаз», яке придбало нерухоме майно у Голосіївському районі столиці, почало вирішувати питання щодо оформлення земельної ділянки, на якій воно розташовується. Так, на початку червня, з відкритих джерел інформації, а саме з Державного земельного кадастру, що міститься на офіційному сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, ТОВ «Укрритейлгаз» дізнався, що 27 травня 2021 року, на земельну ділянку кадастровий номер 8000000000:82:085:0002, загальною площею 0, 8343, що розташована в Голосіївському районі Києва, було зареєстровано право власності за якимось Приватним підприємством «Ремонтник Юг».

Правочин з внесення даних до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, здійснила така собі не дуже відома у Києві нотаріус Інесса Тверська. Хоча і Тверська встигла ще у 2020 році відзначитись як нотаріус з сумнівною репутацією. Так реєстраційні дії Тверської призвели до протиправного позбавлення права власності на ряд об’єктів нерухомості в Закарпатській області, про що ми дізналися з відкритого листа до Міністру юстиції України опублікованого на сторінках видання CENSOR.NET.

Як з’ясувалося далі підставою для здійснення правочину стало додаткове рішення Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області від 21.04.2021 року.

З єдиного реєстру судових рішень стало відомо, що 21.04.2021 року Додатковим рішенням Очаківського міськрайонного суду по справі № 2-807/2007, по якій рішення було прийнято ще 15 серпня 2007 року, позивні вимоги ПП «Ремонтник Юг» були задоволені повністю.

Позов ПП «Ремонтник Юг» стосувався ухвалення додаткового рішення у цивільній справі 2007 року, у якій було вже прийнято рішення на його користь, щодо визнання дійсним договору міни та визнання права власності на майно, отримане за договором міни. Відповідачем по цій справі був тоді та зараз, такий собі мешканець міста Миколаїв, Максим Савченко, про нього пізніше.

Справа яка розглядалася ще у 2007 році стосувалося договору у якому Максим Савченко обміняв дві елітних земельні ділянки у Вишгородському районі Київської області, загальною площею близько чотирьох гектарів на зерносклад та будинок механізатора у селі Дмитровка Очаківського району. Справу начебто тоді розглядав суддя Вячеслав Кузменко, який працював у суді до 2011 року. Питань у цьому рішенні виникло багато, але перш за все це територіальна підсудність розгляду справи. Звернувшись до Цевільного процесуального кодексу, до статті 30 Виключна підсудність, ми бачимо що - Позови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред’являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов’язані між собою позовні вимоги пред’явлені одночасно щодо декількох об’єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об’єкта, вартість якого є найвищою. Як стає зрозуміло вартість зерноскладу та будинку механізатора у селі Очаківського району, ні як не може перевищувати чотири гектари елітної землі у Київській області. Питання яке залишиться судді Кузменко, на яке ми сподіваємось він наддасть відповідь правоохоронцям.

А зараз зосередимось на позові ПП «Ремонтник Юг», до того ж суду, у якому воно просить ухвалити додаткове рішення, по справі 2007 року, не зважаючи на те що терміни подання такої заяви закінчився ще 2011 році. Більш цікавим фактом є те що, матеріали справи від 2007 року, після закінчення терміну зберігання у 2017 році були знищенні на підставі інструкцій та наказів Державної судової адміністрації. Але в подальшому суд своєю ухвалою частково відновлює втрачене судове провадження. Доречи відповідно до автоматичного розподілу судових справ, головуючим суддею визначається голова Очаківського міськрайонного суду Людмила Казанлі.


Далі ще цікавіше. ПП «Ремонтник Юг», у своїй заяві про ухвалення додаткового рішення просить визнати додатково право власності на чотири земельні ділянки в Києві, мотивуючи тим що у 2007 році суддя Вячеслав Кузменко забув їх включити у рішення.


Документи які ПП «Ремонтник Юг» додало до своєї заяви, це копії начебто зроблені з оригіналів, деякі з яких засвідчені у 2017 році приватним нотаріусом Олегом Щуром.

Олег Щур, змінював своє прізвище на Нотарі, але потім повернув його. Цей персонаж має репутацію недоброчесного нотаріуса, з поганою історією. Так Щур на підставі сфальшованих документів позбавляв майна UniCredit Bank, припиняв права власності Дельта Банку на земельні ділянки у Київській області, посприяв викраденню торгівельного центру «ОБЖОРА» у Маріуполі, і ще багато інших махінацій, за що у лютому 2020 року Вища кваліфікаційна комісія нотаріату анулювала йому свідоцтво.

Маючи у своєму провадженні справу, по якій відсутні матеріали та зміст рішення від 2007 року в якому, предметом претензій з боку ПП «Ремонтник-Юг», було усього дві земельні ділянки, суддю Казанлі це не дивує.


Отже, до заяви про винесення додаткового рішення ПП «Ремонтник-Юг», додає копію Позовної заяви від 31.07.2007 року, в якій вже зазначено майнові права на 6 (шість) земельних ділянок.


Не здивувало суддю Казанлі і той факт що у державних актах про право власності зазначені дати створення документів – пізніше дати підписання Договору міни датованого 05.01.2007 року.


Суддя Казанлі не з’ясовуючи усіх обставин та не перевіряючи надані документи, приймає додаткове рішенні і задоволенняє заяву ПП «Ремонтник Юг» в повному обсязі.

Після чого ПП «Ремонтник Юг» здійснює реєстрацію прав власності на чотири земельні ділянки у Києві, як ми вже зазначили за допомогою приватного нотаріуса Інесси Тверської.

Маючи усі підстави вважати все це корумпованою схемою заволодіння коштовними землями столиці, ми звернулись з відповідними запитами до Київська міська рада (КМР) та отримали відповіді від Департаменту земельних ресурсів КМДА та Головного управління Держгеокадастру у м. Києві. З відповідей з’ясовується, що КМР рішень про передачу вказаних земельних ділянок будь-яким особам у власність або користування не приймала.


Також нам стало відомо той факт, що копії Державних актів на право власності на земельні ділянки, які ПП «Ремонтник Юг» надало до суду, відсутні у державних реєстрах.

Після розголосу цієї афери, зі сторони ПП «Ремонтник Юг» почались активні дії щодо вирішення питань приховування злочинів, які можуть привести до організаторів. За окремою інформацією котру ми отримали, кінцевий бенефіціар цієї корумпованої схеми, на даний час приймає закони у ВРУ від імені українців, і в його шафі знаходиться ще багато скелетів, але про це ми розповімо після отримання остаточних доказів, другим разом.

А зараз ми згадаємо про учасника судового спору з якого все і почалося, а саме Максима Савченко. Такий собі мешканець міста Миколаїв, який с початку не хапає зірок з неба, працює у Пасажирському вагонному депо Миколаєва, потім на приватних науково-виробничих підприємствах міста і на тобі, джекпот. У 2017 році отримує у подарунок автомийку з буфетом та купує новенький KIA SPORTAGE. І знов 2017 рік, мабуть збіг обставин або зірки вишикувалися як потрібно.

Розуміючи корупційну аферу, ТОВ «Укрритейлгаз» звертається з відповідними заявами до правоохоронних органів, які у свою чергу починають реагувати. Так прокуратура Києва звернулась до Миколаївського апеляційного суду, з апеляційними вимогами, щодо скасування додаткового рішення по справі від 2007 року.

Після відкриття апеляційного провадження ми звернулись до того-ж суду, з клопотанням про онлайн-трансляцію судових засідань по вищевказаній справі, на що суд виніс ухвалу якою погодив трансляцію. Так 27 вересня Миколаївський апеляційний суд провів слухання по справі додаткового рішення Очаківського міськрайонного суду та виніс рішення яким його скасував.


Так на сьогодні маємо розуміння участі у корупційній схемі заволодіння землями київської громади, приватного бізнесу, нотаріату, підставних осіб та судової гілки влади, під «ретельним» контролем.

На останок, 2017 рік, у суді знищується справа, чорний нотаріус Щур засвідчує документи, мешканець Миколаєва - Савченко отримує у подарунок автомийку з буфетом та купує новенький KIA SPORTAGE. У наслідок цього остається цікаве питання: в загалі справа 2007 року, яку було знищено у 2017 році стосувалась земель Києва та Київської області?



#ОчаківськийМіськрайоннийСуд #ЛюдмилаКазанлі #РемонтникЮг #ДепартаментЗемельнихРесурсів #КМДА #Держгеокадастр #КМР #КиївськаМіськаПрокуратура #МиколаївськийАпеляційнийСуд #земля #корупція



AlertsSich


Поділиться в соціальних мережах: