Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Бажаєте безкоштовно, звертайтеся до Фонду державного майна

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
64000

Пропонуємо до вашої уваги ще одну схему «прихватизації».

У вже в далекі 90-ті Міністерство енергетики проводила корпоратизацію енергогенеруючих та енергопостачальних компаній України, в тому числі Закарпаттяобленерго. Особливість цієї енергопостачальної компанії в тому, що до її складу входять декілька гідроелектростанцій (Тереблеріцька, Ужгородська, Оноківська). Відповідно до Закону України «Про приватизацію державного майна» (чинного на той час) гідроелектростанції не підлягають приватизації, тому до статутного фонду акціонерного товариства, яке було створено шляхом корпоратизації державного підприємства «Закарпаттяобленерго», зазначені гідроелектростанції не увійшли. Але залишились у товариства на балансі (у користуванні), що дозволило користуючись безкоштовно державним майном отримувати всі ці роки значні надходження від продажу електричної енергії.

У 2005 році Національна акціонерна компанія «Енергетична компанія України» (ВАТ «Закарпаттяобленерго» було в його управлінні) планувало передати ці гідроелектростанції на баланс державної компанії «Укргідроенерго», але як завжди не склалося (Енергетична компанія України була ліквідована).

Тому ПАТ «Закарпаттяобленерго» вирішило перестрахуватись та залишити назавжди майно гідроелектростанцій у своїй власності. Для цього акціонерне товариство звернулось до Міністерства енергетики з проханням підтвердити в установленому порядку перелік майна, який передано товариству на правах власності, але міністерство відмовило, розуміючи наслідки цих дій, та запропонувало звернутись з цим питанням до Фонду державного майна.

Відповідно до пункту 2.2 Положення про впорядкування передачі об’єктів нерухомого майна, приватизованих у складі цілісного майнового комплексу або переданих до статутного фонду господарського товариства (діюче на той час), затвердженого наказом Фонду державного майна України від 25.11.2003 р. № 2097 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 грудня 2003 р. за № 1201/8522, на письмовий запит відкритого акціонерного товариства засновник відкритого акціонерного товариства готує перелік нерухомого майна, переданого до статутного фонду відкритого акціонерного товариства, тобто це дійсно прерогатива Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. А ФДМУ відповідно до цього Положення не може надати таке підтвердження, про що й було повідомлено товариству (лист від 01.10.2015 № 10-21-17627). (копія листа)

Але в ФДМУ не всі такі принципові, і менш чим через рік ФДМУ надає відповідне підтвердження акціонерному товариству (лист від 09.06.2016 № 10-21-10956), тобто своїм рішенням про підтвердження права власності ФДМУ дозволив відчужити державне майно, яке знаходилось в управлінні Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, безоплатно.(копія листа з додатком)

Перец:Единственная конкурентка Мамедовой — СПД Полищук Ирина Николаевна — имеет несколько больший опыт, хотя и не намного. Полищук зарегистрировалась предпринимателем в июне прошлого года, и за это время приняла участие в восьми и победила в семи закупках, общая стоимость которых составила более миллиона гривен. Кстати, все контракты ФЛП подписала с коммунальными предприятиями Одессы, такими как, например, «Горэлектротранс» и «Международный аэропорт Одесса», в то время как Мамедова имела дело только с одной частным лицом — гражданином Максимом Максименко из села Дачное.
Желейка:Единственная конкурентка Мамедовой — СПД Полищук Ирина Николаевна — имеет несколько больший опыт, хотя и не намного. Полищук зарегистрировалась предпринимателем в июне прошлого года, и за это время приняла участие в восьми и победила в семи закупках, общая стоимость которых составила более миллиона гривен. Кстати, все контракты ФЛП подписала с коммунальными предприятиями Одессы, такими как, например
Поділиться в соціальних мережах: