Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Громадська рада КМДА змушує чиновників виконувати вимоги нового Закону при приватизації комунального майна.

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
62290

17 травня 2018 року пройшло засідання комітету Громадської ради КМДА, на якому розглянули зміни порядку приватизації комунального майна, в зв’язку з прийняттям 18.01.2018 року Закону України «Про приватизацію державного і комунального майна».

Цей закон розділив порядок використання нормативно-правових актів та положень для приватизації державного і приватизації комунального майна. Також цей Закон визначив, що суб’єктом приватизації комунального майна є міська рада і для проведення деяких етапів приватизації потрібно розробити низку положень та затвердити їх рішеннями міської ради.

Новий Закон вже діє з 07 березня 2018 року, але у м. Києві чиновники не зрушили питання приватизації комунального майна навіть з нульової точки. Вразило те, що ці чиновники ще живуть за старим Законом про приватизацію, який було скасовано, та досі не спромоглися прочитати новий Закон. А такі протиконституційні висловлювання чиновників, що новий Закон «сирий», має неузгодженості і тому Вони не виконують його — просто шокує. Але на засіданні для них прийшлося нагадати частину другу статті 19 Конституції України, в якій зазначено, що органи влади та їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України. Далі, вони намагалися створити собі «казку» про те, якщо немає положень до цього Закону, то тоді він і не діє. Але знову прийшлося нагадати їм, що він діє з 07 березня 2018 року та про їх обов’язок виконувати цей вже діючий Закон.

Зрозуміло, що чиновників КМДА цей закон не влаштовує, бо вони вже не мають ніякого відношення до приватизації комунального майна і тому вони не запускають процес приватизації у м. Києві відповідно до вимог нового Закону. Свою нелегітимність, як суб’єкта приватизацій, чиновники КМДА визнають самі, але це роблять неохоче і зрозуміло чому — бо вони не хочуть «приватизації», яка буде проходити без них.

Але активні члени Громадської ради КМДА змушують можновладців м. Києва виконувати Закон щодо приватизації комунального майна. За це велика їм шана та подяка.

Під час засідання відбулася трішки емоційна розмова членів Громадської ради КМДА з чиновниками КМДА щодо необхідності проведення приватизації комунального майна за новим Законом. Дуже вразила чиновницька необізнаність та недолугість у питанні приватизації комунального майна за вимогами нового Закону, але було радісно від того, що члени Громадської ради КМДА знайшли час розібратися у цьому питанні та прийняли хороші для громади рішення. Також, у рішенні було запропоновано створити контрольну комісію при міській раді Києва з питань приватизації комунального майна у м. Києві з метою контролю проведення приватизації.

Можна вже зараз зробити висновок, що контроль громади над приватизацією комунального майна у м. Києві почав здійснюватися та зробити висновок про те, що обрано шлях для проведення приватизації відповідно до вимог Закону.

Запам’ятайте, від кожного з нас залежить чи приватизація комунального майна буде здійснюватися за Законом та на користь громадян та підприємців, або можновладці зроблять розпродаж «за безцінь» нашого комунального майна «своїм» людям і від нас залежить наскільки ми дозволимо владі робити безлад.

Тому кожному з нас треба контролювати дії влади, не давати їм можливості порушувати законодавство та боротися за свої конституційні права і свій добробут.



Качур Д. М. член Громадської ради при ФДМУексперт з питань приватизації  

Поділиться в соціальних мережах: