Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Йшли до ринку, а прийшли до базару! Частина третя. «Дорожні знаки»

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
41520
       Дорожні знаки України регулюються поєднанням норм, встановлених Віденською конвенцією про дорожні знаки й сигнали, Європейським Союзом та Міністерством інфраструктури України. Дорожні знаки — це засоби організації дорожнього руху, які представляють собою стандартизовані графічні малюнки, що передають певні повідомлення учасникам дорожнього руху. Розміри, форма та розміщення дорожніх знаків повинні відповідати положенням постанови Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 року № 1306 «Про Правила дорожнього руху» та ДСТУ 4100:2014 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування».
До чого це ми, до того, що навколо нас є люди з особливими потребами, які потребують нашої уваги.
З точки зору водія, пішохід бачить автотранспортний засіб та приймає рішення продовжувати перехід дороги чи зупинитись та пропустити авто, але це правило не діє для людей з вадами зору. Тому є додаткові таблички к дорожнім знакам, які надають додаткову інформацію про знаки над ними, а саме:
 7.16. Сліпі пішоходи § 33. Дорожні знаки Правил дорожнього руху.
    У Києві пішохідні переходи, які обладнані такими табличками, можна порахувати на пальцях однієї руки.



Один з таких переходів де постійно здійснюють перехід люди з вадами зору, розташований на вул. Попудренка, 5 біля Дніпровського ринку та є частиною маршруту цих людей до станції метро «Дарниця».
Виникає питання – хто є відповідальним за встановлення в місті дорожніх знаків?
   Відповідно до ст. 6 Закону України «Про дорожній рух» до компетенції міських рад та їх виконавчих органів, районних рад та районних державних адміністрацій у сфері дорожнього руху належить організація дорожнього руху на території міста і району згідно з відповідними генеральними планами, проектами детального планування та забудови населених пунктів, автоматизованих систем керування дорожнім рухом, комплексних транспортних схем і схем організації дорожнього руху та з екологічно безпечними умовами.
   На це навіть кошти постійно виділяються, але безпека дорожнього руху залежить лише від нашої з вами уваги.
Завдяки небайдужим громадянам, зокрема їх зверненням до влади, вищезазначений перехід (на вул. Попудренко, 5 у Дніпровському районі м. Києва) відповідною службою КМДА (Київпастрансу) було обладнано необхідними знаками і табличками та сам перехід приведений до вимог законодавства



    Озерніться навкруги, можливо люди з особливими потребами також потребують вашої допомоги. Не будьте байдужими!
Поділиться в соціальних мережах: