Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Профанація від Київради чи гра на програш

Профанація від Київради чи гра на програш - Корупціонер в Україні
52790
У квітні минулого року на сторінках нашого журналу ми почали обговорення суспільно резонансного питання, щодо повернення до державної власності столичного кінотеатру «Зоряний». Про це йшлося в статті «Чи потрібно повернути громаді Києва кінотеатр «Зоряний»?». У ній були висвітлені основні порушення, які були допущені під час проведення приватизації та продажу кінотеатру. Також у цій статті була висвітлена сьогоденна позиція Фонду державного майна України щодо виправлення власних порушень при проведенні приватизації державного майна та повернення його громаді, про що яскраво свідчать непослідовні дії Фонду у Вищому адміністративному суді України, коли була відкликана власна касаційна скарга.
Вже через три тижні 17 травня 2018 року, на черговій сесії Київської міської ради приймається рішення щодо подальшої долі громадського закладу «Про повернення у комунальну власність кінотеатру «Зоряний», про що журнал інформував читачів у наступній статті «Піар чи дослухались до громадської думки?» та залишив питання відкритим.
 

 
Рішення прийнято. Нарешті, але як і коли буде виконуватись це рішення, це вже наступне питання яке турбує громадськість. Так пройшов місяць після доленосного рішення.
 
Небайдужі кияни звертаються до міськради з публічним запитом про:

- заходи, які передбачені для реалізації цього рішення Київради (виконавці та строки)
та
- стан виконання цих заходів на поточний час.

 
Відповідь надав Департамент комунальної власності міста Києва, за підписом першого заступника директора О. Шмуляра, в якому повідомляється, що відповідно до відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно – кінотеатр «Зоряний» на праві приватної власності належить Товариству з обмеженою відповідальністю «Фуд Ріелті», у якому кінцевими бенефіціарними власниками є громадяни республіки Кіпр. Також у листі Департамент дуже підтримує намір щодо прийняття до комунальної власності територіальної громади міста Києва будівлю кінотеатру «Зоряний», та з метою отримання згоди власників, звернувся листом до засновників ТОВ «Фуд Ріелті», з пропозицією розглянути рішення Київради та надати відповідь. Так Департамент звертається до власників підприємства, яке було створено лише в середині 2017 року та зареєстровано за тією же адресою, що й кінотеатр, а саме - вул. Московська 31/33, задля переоформлення права власності на нього та з пропозицією безоплатно повернути майно державі.
 
І знов тиша.
 
Задля з’ясування стану виконання рішення Київради від 17.05.2018 р. журнал на початку січня поточного року спрямовує запити до Київміськради та Печерської адміністрації. На що Департамент культури КМДА інформує, що будівля кінотеатру «Зоряний» не обліковується на балансі Департаменту та це питання не належить до його компетенції. Департамент комунальної власності та Печерська адміністрація надали відповіді, у яких проінформували про наступне:
«6 липня 2018 року в Департаменті комунальної власності було проведено нараду з питання безоплатної передачі кінотеатру «Зоряного», у якій було прийнято рішення взяти до уваги відмову власника ТОВ «Фуд Ріелті», передати кінотеатр до комунальної власності територіальної громади м. Києва, натомість компенсувати відмову,  забезпеченням в будівлі кінотеатру кінопоказів, зокрема вітчизняних кінофільмів. Ще щоб було все гарно, провести реконструкцію фонтану біля кінотеатру.»
 


 
Як ми бачимо помпезне рішення київських депутатів, яке було прийнято в минулому році, виявилось фейком і продовженням роботи корупційних механізмів по віджиму майна громади та подальший легалізації незаконних дій. Результатом цього рішення можливо вважати тільки поганенький піар деяких депутатів, які його пропихували, а потім дуже голосно заявляли як вони піклуються про Київ.
 
Переглянувши уважно саме рішення Київради від 17.05.2018 року бачимо, що в самому рішенні прописано «надати згоду на прийняття до комунальної власності територіальної громади м. Києва майна колишнього кінотеатру «Зоряний»». Про саме повернення в рішенні ні чого не вказано. Це саме є підтвердженням маніпуляції громадською думкою з боку депутатів. І от же Департамент комунальної власності, саме після отримання від чергового тимчасового власника відмови повернути майно громаді, повинен був звернутися до суду в інтересах тієї ж самої громади, але ж  як щоб у рішенні Київради було прописано «повернути в комунальну власність кінотеатр «Зоряний»», те як було прописано у Проекті рішення Київради від 12.04.2018 р.
 


 
Маємо за потрібним нагадати громаді Києва та звернути увагу прокуратури міста Києва, на порушення які були допущенні при приватизації та продажу комунального майна та є безумовним фактором щодо необхідності повернення його до комунальної власності:
 
1. Вибір оцінювача повинен здійснюватися на конкурсі, який й повен бути проведений місцевою владою. Але інформація про проведення конкурсу з вибору оцінювача ні в місцевих органах, ні в ФДМУ відсутня, та який був обраний органом приватизації на свій розсуд.
 
2. Вимога про збереження профілю діяльності. Але в договорі купівлі-продажу немає жодних посилань на необхідність збереження профілю діяльності підприємства та відсутні будь-які інші вимоги до покупця.
 
 
А зараз журнал разом з киянами спостерігаємо за тим, як в черговий раз за мовчазною згодою голови міста Віталія Кличка, а можливо і з допомогою його команди, руйнується облік нашого міста та архітектурна спадщина.
 

 
Це ще не кінець…

AlertsSich

Поділиться в соціальних мережах: