Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Суд повертає майно громади

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
70610
Наприкінці 2001 року у жовтні, з численними порушеннями було приватизовано та продано комунальне підприємство побутового обслуговування Ремонтно-відстійний пункт № 1, по обслуговуванню та зберіганню плавзасобів громадського споживання. Звичайною мовою, майно, яке належало громаді Києва, було вкрадено.
Починаючи з цієї події обурена громада човнярів-киян кожен рік по теперішній час намагалася захистити свої порушенні права та повернути вкрадено майно у своє користування. Але це протистояння не було легким. Нові власники афілійовані з народним обранцем Нестером Шуфричем, постійно чинили немалий опір, як у судових інстанціях так й у владних кабінетах.
Не зважаючи на труднощі громадськість на прикінці 2014 року, після революції гідності, все ж отримала часткову перемогу. Вищий Адміністративний Суд України постановив скасувати результати конкурсу з продажу та приватизації комунального підприємства.
Залишилося за малим, скасувати договір купівлі-продажу цього майна.
Але ж  міська влада з дня прийняття рішення Вищим Адміністративним Судом України по теперішній час, не знайшла часу щоб довести цю справу до кінця і нарешті повернути вкрадено майно громаді.
Про перипетії судових баталій журнал вже інформував читача у статті: «Фонд державного майна України – за чи проти територіальної громади?»

https://korupcioner.in.ua/ua/blog/fond_derzhavnogo_majna_ukraini_za_chi_proti_teritorialnoi_gromadi/

Тільки після журналістського звернення Всеукраїнського журналу «Корупціонер в Україні», міська прокуратура звернулася до Господарського суду м. Києва 24 листопада 2017 року, с позовом щодо повернення майна громаді міста.


І ось 12 червня 2018 року при розгляді справи по суті, при супроводі прокурором прокуратури м. Києва Ірини Греськів, яка підтвердила свою фаховість, суддя Господарського суду м. Києва Олена Удалова, дотримуючись норм законодавства приняла рішення, позовну заяву прокурора на користь громади м. Києва задовольнити повністю, договір купівлі-продажу майна скасувати, а майно підприємства повернути громаді.

Якщо таких суддів, як Олена Удалова, буде більшість та рішення будуть прийматися на законних підставах, у нашій державі буде лад, а суд будуть поважати.

Відео засідання можна подивитись тут:

Поділиться в соціальних мережах: