Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

У Підгірцях намагаються розпочати будівництво біля Полігону твердих відходів №5, якому вже більше 30 років.

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
84420
У Підгірцях намагаються розпочати будівництво біля Полігону твердих відходів №5, якому вже більше 30 років. На що перетворилися за цей час сотні тисяч тон побутового сміття столиці – вже ніхто не може сказати, вплив на довкілля — катастрофічний. Це – техногенна бомба, яка може вибухнути щомиті в 10 км. на південь від Києва. У санітарній зоні не допускається будівництво жодних об’єктів, а із землями, на яких ці забудови ніби-то заплановані, ще потрібно розбиратися.

Місцеві жителі села Підгірці разом з активістами ,та представниками громадських органицій прийшли до сільради висловити недовіру місцевим депутатам та голові сільради.

Зазначимо, що до селищної ради Підгірців входить ще два села. Таким чином, діти трьох сіл навчаються саме в підгірцівській школі, яка ділить приміщення з дитсадком. Розрахована вона на 100 учнів, але цього року тут навчається 170, а вже наступного року планується 200 дітей. Та попри такий освітній «аншлаг» земель на будівництво нової школи чи дитячого садочка сільський голова не знаходить.Громада виступає проти забудови, було проведено засідання містобудівної ради щодо змін до Генплану, причому на обласному рівні. Щоправда, ані громаді, ані керівництву району про нього заздалегідь не повідомили.

Забудова в Підгірцях: шахрайство по-чиновницьки

https://znaj.ua/society/zabudova-v-pidgircyah-shahrajstvo-po-chynovnycky

Як розповіли журналістам голова сільради Сергій Кравченко особисто лобіював зміни до генплану на користь забудовника.Фактично даеться зелене світло для будівництва 9-ти поверхового будинку. До речі згадували голові про так званий «прозорий тендер»,мова йде про 9 мільйонів гривень які в якості компенсації за сміття яке привозять з міста на полігон,гроші були витрачені на псевдо ремонт доріг у Підгірцях,при чому громада не знала про цю грошову компенсацію тим паче на що вона була використана.

Обурені мешканці після мітінгу просто піднялись до зали засідань та почали задавати незручні питання.Згадали вони і про мільйони гривень на рахунку дружини-домогосподарки Сергія Кравченка і про дев’ять земельних ділянок, зазначених у декларації його батька – Кравченка Сергія Павловича, депутата Підгірцівської Сільради. Нині голова Сільради Сергій Сергійович Кравченко фігурує у досудовому розслідуванні, що його проводить Поліція Київської області за фактом привласнення та розтрати коштів, виділених на ремонт дороги у Підгірцях.

«Київське сміття» ще небезпечніше за «Львівське»

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2259381-kiivske-smitta-se-nebezpecnise-za-lvivske.html
Наразі ж громада налякана тим, що затишне село в мить може перетворитися на бетонні джунглі, і в домовленості між сільрадою і забудовником не вірить.
Громаду прийшли підтримати,та допомогти розібратись в ситуації Ігор Сабій голова Київської обласноі організації ВО СВОБОДА, та депутат районної Обухівської ради від ВО СВОБОДА Гридько Олексій.

Поділиться в соціальних мережах: