Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

В Amnesty International розказали, чому спосіб призначення Денісової є «величезним репутаційним мінусом для України»

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
40390

Людмила Денісова була призначена Уповноваженою Верховної Ради України з прав людини 15 березня 2018 року

Те, як відбулося призначення Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової – величезний репутаційний мінус для країни. Таку думку висловила в інтерв’ю «Главкому» виконавчий директор правозахисної організації Amnesty International Оксана Покальчук.

«Ми вже заявляли, що сам процес обрання був таким, який не відповідає закону. Нам як організації не так важлива особистість, ми не будемо когось конкретно підтримувати або не підтримувати. Але коли ви бачите такі системні порушення, які відкрито і цинічно робляться, то виникає дуже багато запитань. І я точно кажу, що те, як відбулося призначення, – це величезний репутаційний мінус для країни», - сказала Покальчук.

За її словами, омбудсмен для Amnesty International - це «все таки агент уряду», тому організація «ніяким чином взагалі не співпрацює» з ним. Але тим же часом, зазначає Покальчук, вони мали спільні зустрічі і ділилися інформацією з попередньою командою, наприклад, щодо Криму.

«Дуже багато працювали з ними і щодо Сходу. Часто все це мало позитивний результат. Щодо оцінки діяльності нинішнього офісу омбудсмена, то замало часу пройшло, щоб робити висновки», - резюмувала Покальчук.

Нагадаємо, Порошенко доручив Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій відвідати українських політв'язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і Донбасі.

Джерело ГЛАВКОМ

Поділиться в соціальних мережах: