Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Як поліція та прокуратура порушує закони, не виконує рішення суду та псує права громадян

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
90650

Всі ми стали свідками та учасниками реформи міліції. Всі ми мали надію, що після реформи нова поліція та реформована прокуратура, яку ми вдягаємо, забезпечуємо нашими коштами їх діяльність, та їх службовці які отримують немалі зарплатні з наших податків будуть сумлінно виконувати Конституцію і Закони України та на ділі будуть захищати громадян та наші права.

Але коли знайомишся з випадками дій правоохоронців при розслідуванні деяких кримінальних справ та дій при захисті прав громадян, то виникає думка про те, що мабуть даремно були витрачені наші кошти на реформи та про те, що ми на цей час отримали правоохоронців, які не мають бажання виконувати Закони, які не думають захищати наші права та виконувати прийняту присягу.

А ще сумно від того, що правоохоронці «нехтують» на рішення суду, які виносяться іменем України, та навмисно безкарно не виконують їх. Тому, в подальшому, ми таких правоохоронців будемо зазначати у лапках, бо факти свідчать про їх протизаконні дії.

Вражає ще недолугість керівників таких «правоохоронців», які отримають зарплатню десятками тисяч з наших податків та які дозволяють своїм підлеглим безкарно порушувати Конституцію та Закони України, порушувати присягу, яку вони дали українському народу.

Нагадаємо читачу, що КПК (Кримінально-процесуальний кодекс) надає право громадянину звернутися до правоохоронних органів  із заявою про вчинення кримінального правопорушення і згідно зі статтею 214 КПК слідчий зобов’язаний прийняти та зареєструвати таку заяву та протягом 24 години внести відповідні відомості в ЄРДР (Єдиний реєстр досудових розслідувань), розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з ЄРДР.

А тепер приклад того, що відбувається в дійсності  при отриманні відповідної заяви органами поліції від громадянина.

13 грудня 2017 року до Дарницького УП ГУ НП у м. Києві громадянин Мотін Ф. О. подав заяву про злочин, яку зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень про вчиненні кримінальні правопорушення за № 92493 (ЄО). І ось громадянин Мотін Ф. О. маючи повну впевненість, що Україна це правова держава, прибув 26.12.2017 року до  Дарницького УП ГУ НП у м. Києві отримати копію витягу з ЄРДР по своїй заяві від 13.12.2017 р., який «правоохоронці» повинні були йому надати до 16.12.2017 року. Та дуже здивувався громадянин Мотін Ф. О. з’ясувавши, що станом на 26.12.2017 року відомості про вчинення кримінального правопорушення, про яке повідомлялося у його заяві, взагалі не були внесені до ЄРДР.

Після такої новини громадянин Мотін Ф. О. вимушений був 26.12.2017 року звернутися до суду щодо бездіяльності слідчих СВ Дарницького УП ГУ НП у м. Києві. 05 січня 2018 року Дарницький районний суд у м. Києві виніс Ухвалу іменем України (справа № 753/24095/17) та визнав бездіяльність слідчого противоправною і зобов’язав слідчого  Дарницького УП ГУ НП у м. Києві, уповноваженого на розслідування кримінального провадження, невідкладно, але не пізніше 24 годин, внести до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за заявою Мотіна Ф. О. від 13.12.2017 року.

Все, подумав громадянин Мотін Ф. О., вже є і рішення суду, яке обов’язкове для виконання в Україні, але як потім з’ясувалося, обов’язок виконання не стосується деяких «правоохоронців», тому що пройшло вже 5 місяців, а «правоохоронці» нахабно не виконують це рішення суду. Більше того, відповідно до статті 36 КПК на прокурора покладено нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва і при цьому прокурор також має право вносити відомості у ЄРДР. Але проте, процесуальним керівником, який брав участь 05.01.2018 року у судовому засіданні, теж проігнорував виконання рішення суду та не виконав жодної дії щодо процесуального керівництва роботи слідчого.

Додатково до цього, громадянин Мотін Ф. О. подав 21.05.2018 року та 24.05.2018 року заяви про надання витягу з ЄРДР. Та в цьому випадку «правоохоронці» теж «плювали» на права громадян та на вимоги Конституції і КПК України.

Отак і виходить, що ми громадяни України, за свої гроші утримуємо зрадників присяги, які нахабно не виконують ні Конституцію, ні Закони України, ні рішення суду, які прийняті іменем України, та порушують права громадян, а при цьому вважають себе «правоохоронцями». Ось тому, дуже важко заставити себе відчувати, що реформа пройшла успішно та залишається єдина думка, що захистити себе зможеш тільки ти сам.

Але здаватися не потрібно, а потрібно разом з громадськістю висвітлювати ці порушення Законів «правоохоронцями» у своїх зверненнях до всіх відповідних органів влади та до їх посадових осіб.

Тому треба контролювати дії влади, не давати їм можливості порушувати законодавство та боротися за свої конституційні права. Гуртуємося, діємо разом і обов’язково переможемо !

Поділиться в соціальних мережах: