Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Як у Києві під прикриттям гаражного кооперативу його керівництво захоплює земельні ділянки та забудовує їх комерційними спорудами. ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є.

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
142850
За інформацією із загальнодоступних джерел, зокрема електронних сервісів Центру Державного земельного кадастру, земельні ділянки у районі провулка Квітневого та вул. Новомостицької Подільського району м. Києва на даний час належать до комунальної власності м. Києва, обліковуються, як вільні від забудови, які відведені під обслуговування тимчасової автостоянки, чи на яких лише розглядаються питання надання в оренду.
А якщо звернутись за наявною інформацією з інших загальнодоступних джерел (GOOGLE-мапи, зі супутника), то на зазначених земельних ділянках збудовані (нежитлові чи житлові) споруди, які є об’єктами незаконної забудови, що є порушенням вимог законодавства в сфері містобудівної діяльності.
 

 
Щоб зрозуміти теперішню ситуації щодо цих земельних ділянок, журнал повернувся у 2016 рік.
У літку 2016 року голова гаражного кооперативу Купенко Микола Юхимович звертається до активістів Києва та ветеранів батальйону «Донбас», з проханням допомоги та захисту від злодіїв забудовників ДБК-4. На той час ДБК-4 здійснював будівельні роботи на прилеглій території до гаражного кооперативу «Барвінок», будуючи новий житловий комплекс «КрістерГрад». За словами Купенка, злобудовник захопив земельну ділянку вздовж існуючих гаражів та прирікає пенсіонерів і старих – членів кооперативу на неминуче підтоплення та руйнування їхніх гаражів, у наслідок будівництва. Розібравшись зі статусом конфліктної земельної ділянки, з’ясував що вона є комунальною власністю та ненадана у користування чи володіння, активісти та ветерани мирним шляхом прийшли до порозуміння з ДБК-4 та конфлікт було вичерпано.
На прикінці 2017 року до редакції журналу звертаються мешканці житлових будинків які сусідять з гаражним кооперативом «Барвінок» та повідомляють про самозахоплення земельних ділянок та незаконне будівництво, все на тій же території що й у 2016 році. Але ж у той час вже захоплювачем та злобудовником стає гаражний кооператив «Барвінок» в обличчі пана Купенка.
Журнал починає з’ясовувати обставини відносно забудованих земельних ділянок та отримує наступну інформацію.
Департамент земельних ресурсів виконавчого органу КМР (КМДА) у своєму листі від 21.02.018 року стверджує що земельна ділянка за кадастровим номером 800000000:85:227:0140 за адресою: провулок Квітневий,1 передана гаражному кооперативу «Барвінок» в оренду на 5 років для експлуатації тимчасової автостоянки, рішенням КМР №871/4309 від 27.05.2010р.
Також відносно земельної ділянки з обліковим кодом 85:227:0164к за адресою: вул. Новомостицька, 25 Департамент земельних ресурсів повідомляє про реєстрацію приймальнею Київради з земельних питань, клопотання ГК «Барвінок» К-29587 від 27.03.2017 року про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення зазначеної земельної ділянки.
 


 
З’ясувавши усі обставини відносно захоплення земельних ділянок та незаконного будівництва, журнал разом з активістами звертається до Київської міської ради з вимогами провести перевірку та усунути порушення чинного законодавства у сфері земельного законодавства та містобудування.
Листом від 20.02.2018 року Департамент міського благоустрою виконавчий орган КМР (КМДА) повідомляє що контрольні картки на тимчасове порушення благоустрою у зв’язку з проведенням будівельних робіт по вул. Новомостицька, 25 (85:227:0164к)  та пров. Квітневий, 1 (85:227:0140) не видавалися.
 

 
Згодом Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу КМР (КМДА) листом від 22.03.2018 року повідомляє що станом на час надання відповіді не видавав, не реєстрував документів, що дають право на виконання підготовчих, будівельних робіт та засвідчують готовність до експлуатації об’єктів будівництва за вище зазначеними адресами у Подільському районі м. Києва.
У тому ж листі Департамент інформує що було здійснено виїзд посадової особи за вказаними вище адресами та відповідні особи були відсутні, що унеможливило проведення перевірки.
Враховуючи зазначене департамент направляє лист на адресу ГК «Барвінок» щодо прибуття до Департаменту з необхідними до проведення перевірки документами. Надалі на призначену дату уповноважені особи ГК «Барвінок» до Департаменту не прибули, документи не надали.
Враховуючи зазначене Департамент двічі звертається до Подільського управління поліції ГУ НП України у м. Києві щодо сприяння проведення перевірки. Сприяння від подільського управління поліції ГУ НП України у м. Києві Департаменту не надано, тобто ігнорування.
У зв’язку із зазначеним Департамент звертається з листом до Головного управління НП України у м. Києві з проханням посприяти проведенню перевірки, але ж результат не змінюється.
 



 
Висновок: Поліція ігнорує звернення Департаменту, а Департамент сам не змозі провести перевірку, визначити та здійснити дії щодо усунення порушень.
 
Це є стандартна слабкість владних структур, якщо це стосується зацікавлених незаконних забудов. І тут, як у знаменитій виставі А. Райкіна: «Колеса раскатали по аулам…», тобто почалася переписка між цими органами для затягування часу з проведенням перевірки.
 
Влада не бажає бачити порушення забудовниками законів, але якщо у вас є документи та ви законослухняний, це ще не захищає від свавілля влади, тому і процвітає корупція в сфері будівництва, про що журнал неодноразово інформував.


 
Поділиться в соціальних мережах: