Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Під час будівництва Бортницької станції аерації столичні чиновники привласнили понад 150 млн. грн

 Під час будівництва Бортницької станції аерації столичні чиновники привласнили понад 150 млн. грн  - Корупціонер в Україні
13990
ДБР здійснює перевірку ПрАТ «Акціонерне товариство «Київводоканал», керівництво якого разом с посадовцями КМДА використовуючи службове становище завищили вартість робіт та закуплених матеріалів під час реконструкції комунальних об’єктів Києва.

За даними слідства, під час будівництва першої черги Бортницької станції аерації у Києві чиновниками КМДА за сприяння посадових осіб податкової здійснювали виведення коштів через підконтрольні організації. Вартість невиконаних робіт та закупівля неякісних матеріалів перевищили суму на понад 150 млн. грн.

Також виявлено, що у 2020 році «Київводоканал» після проведення тендерів на виконання будівельних робіт з реконструкції ділянки Сирецького самопливного каналізаційного колектору в Подільському районі та каналізаційного колектору в Оболонському районі міста Києва, використовував залізобетонні труби, вартість і технічні показники яких були значно нижчими, ніж ті, що заявлені у тендерній документації. Знов систему «Прозорро» корупціонери змогли «обійти».

Під час обшуків на підприємстві була вилучена документація, яка підтверджує неякісне виконання будівельних робіт на вищезазначених об’єктах.

Фігурантам справи попередньо інкримінують дії за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 6 років.

Наразі встановлюються причетні до оборудок посадові особи.

Ось чому якість води в кранах не відповідає нормам, а киян чекають постійні прориви та ремонти. При цьому «Кличко-мафія» продовжує набивати власні кишені за рахунок громади.


#ДБР #КМДА #Київводоканал #БортницькаСтанціяАерації #Прозорро #корупція
Поділиться в соціальних мережах: