Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Для організації «сітки» виборців голова однієї з виборчих комісій в Одесі отримала 43,5 тис. доларів США

Для організації «сітки» виборців голова однієї з виборчих комісій в Одесі отримала 43,5 тис. доларів США - Корупціонер в Україні
21140
Корупція починається з виборів. Кого виберемо, ті й будуть управляти нашим майном та коштами громади. Зараз запалює Одеса. Нацполіція з «дозволу» Одеської обласної прокуратури були затримані голова однієї з дільничних виборчих комісій в Одесі та її спільник за фактом підкупу виборців.

Слідством було встановлено, що голова дільничної виборчої комісії разом зі спільником отримали 43,5 тис. доларів США за списки осіб, які на їх вимогу будуть голосувати за конкретних кандидатів однієї з політичних партій на місцевих виборах. Тобто була організована так звана «сітка» із 1000 осіб, яким пообіцяли винагороду за голосування під час проведення місцевих виборів на користь кандидатів однієї з політичних партій. Під час слідчих дій було вилучено майже 45 тис. доларів США. За цією «схемою» один голос виборця оцінювався у 1000 - 1200 гривень при голосуванні виключно за певного кандидата на посаду Одеського міського голови. Доказом є скрін із телефона - бюлетеня з позначкою навпроти прізвища кандидата.

Зазначені дії підпадають під ч. 4 ст. 160 КК України (підкуп виборців) та санкції за цією статтею передбачають позбавлення волі на строк від п’яти до семи років. Хоча голова комісії у 2015 році вже була засуджена за скоєння злочинів, пов'язаних із виборчим процесом, але бачимо це її не зупинило.


Громадяни вочевидь забули, що дії з підкупу виборців чи інші протиправні дії під час виборів давно вже криміналізовані, тобто є кримінальними правопорушеннями і за це можна сісти на строк до інших виборів. Якщо раніше влада на це закривала очі, то треба розуміти, що пора жити по закону і обирати не гроші, а достойних громадян.


#Нацполіція #ОдеськаОблпрокуратура #вибори #підкупвиборців #корупція
Поділиться в соціальних мережах: