Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Дмитро Сенниченко та Ласло Яцко ведуть державне підприємство НТК «Електронприлад» до банкрутства.

Дмитро Сенниченко та Ласло Яцко ведуть державне підприємство НТК «Електронприлад» до банкрутства. - Корупціонер в Україні
30720
Корупція чи халатність. Останнім часом мас-медіа наповнено різними «чутками» та взаємними звинуваченнями стосовно ситуації, яка склалася навколо столичного ПАТ «НТК «Електронприлад».

Його нове керівництво (в. о. голови правління Ласло Яцко) замовляє в ЗМІ «хвалебні» реляції у стилі «совка» та витрачає на це мільйони гривень підприємства. При цьому, фінансовий стан товариства виглядає дуже сумно, про що свідчить, зокрема, експертний висновок експерта Вавилової В. В. (свідоцтво від 19.01.2016 № 1091, виданого Центральною експертно-кваліфікаційною комісією при Мінюсті), яка стверджує, що лише не участь підприємства у нових розробках нанесло збитків товариству (недоотриманого прибутку) на 41 млн. грн.




В той же час підприємство нарощує заборгованість по заробітній платі, а ні наглядова рада товариства, яка створена сама для контролю за діяльністю керівництва та саме господарською діяльністю товариства, ні ФДМУ під керівництвом Дмитра Сенниченко (державі належить більш 91% акцій товариства) не спроможні побачити збільшення заборгованості по зарплаті в фінансовій звітності. Це не дивує. Хоча за невиплату заробітної плати слідує кримінальна відповідальність за ст. 175 КК України.

Це також є привидом до розірвання контракту з керівником підприємства (ч. 11) ст. 41 КЗППУ).

Неспроможність ФДМУ під керівництвом Дмитра Сенниченко та товариства на чолі Ласло Яцко розвивати підприємство, ставить всю авіаційну галузь в залежність від «фаховості» менеджменту відомства. Тому й виникає потреба робити різні «вкидання» в ЗМІ щодо «дійсного» стану підприємства. Але громадськість достатньо підготовлена щоб відрізнити справжній стан речей від фейків та розуміє для чого вводиться Фондом «кризовий» менеджмент. Підприємство банкрут коштує дешево, залишається «прихватизувати» його за копійки, а вже потім доповідати про «значне» підвищення ціни в процесі ПРОЗОРРОї приватизації.



Лише проведення аудиту проведення приватизації за останні роки та повернення незаконно відчуженого майна державі зможе повернути довіру громадян та інвесторів до влади та її дій.

#НТКЕлектронприлад #ФДМУ #ЛаслоЯцко #корупція
Поділиться в соціальних мережах: