Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Екс-нардеп Валерій Іщенко, його радник та колишній радник Глави АП Михайло Бейлін постали перед судом.

Екс-нардеп Валерій Іщенко, його радник та колишній радник Глави АП Михайло Бейлін постали перед судом. - Коррупціонер в Україні
19790
І знову «ПРОЗОРРА» УКРЗАЛІЗНИЦЯ. Розпочався розгляд справи екс-нардепа VIII скликання Валерія Іщенка та ще двох спільників у Вищому антикорупційному суді. Разом з екс-нардепом на лаві підсудних опинились - фінансовий радник самого народного депутата та колишній позаштатний радник Глави Адміністрації Президента України Михайло Бейлін.

Їх звинувачують у корупційних злочинах особливої тяжкості. Слідством було встановлено, що колишній народний депутат упродовж 2017-2018 років організував корупційну схему заволодіння коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач». У 2015 році він сприяв протиправному заволодінню на суму понад 20 млн. гривень, а в 2016 році була вчинена спроба заволодіти ще 43 млн. гривень. До цієї схеми колишній нардеп залучив свого фінансового радника та позаштатного радника Глави Адміністрації Президента. Зазначені епізоди були кваліфіковані за ч. 2 ст.15, ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України. Службові особи ДП «Укрзалізничпостач» вже фігурували в різних кримінальних справах.

Повідомлення про підозру детективами НАБУ було вручено вказаним особам ще 02 жовтня 2019 року і лише 12 червня 2020 року обвинувальний акт був скерований до Вищого антикорупційного суду для розгляду. Залишається чекати. Головне, щоб ВАКС «не підхопив» вірус від Печерського суду.

#ВАКС #НАБУ #ВалерійІщенко #МихайлоБейлін #Укрзалізничпостач
Поділиться в соціальних мережах: