Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Керівництво державного спиртзаводу, яке входить до складу ДП «Укрспирт», спіймано на незаконній реалізації 45 тис. літрів спирту

Керівництво державного спиртзаводу, яке входить до складу ДП «Укрспирт», спіймано на незаконній реалізації 45 тис. літрів спирту - Корупціонер в Україні
15040
Нацполіція викрила протиправну діяльність працівників одного із державних спиртзаводів ДП «Укрспирт», які організували схему незаконної реалізації 45 тис. літрів спирту.

Посадовці спиртзаводу налагодили реалізацію етилового спирту в обхід даних в офіційних документах, а отримані від цієї реалізації кошти розподіляли між собою. Слідством було задокументовані факти незаконного збуту 10 тис. літрів спирту на суму понад 400 тис. грн.

Під час обшуку були вилучені кошти від цієї оборудки та ще майже 600 тис. грн готівки, два вантажних автомобілі, бочки з 5 тис. літрами спирту, а також спеціальне обладнання для його розливу. Одночасно на території спиртзаводу була виявлена незаконна «врізка» в обхід лічильників та нестача понад 30 тис. літрів спиртовмісної суміші.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 204 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів; незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються причасні до цієї оборудки особи та проводиться експертиза для встановлення суми завданих державі збитків.

Це не перший випадок, але розмах та обсяги незаконного обігу спирту вражають. Спиртова галузь давно знаходиться під «пильним оком» корупціонерів, які створювали та продовжують створювати схеми незаконного обігу спирту. Тіньовий обіг спирту дає корупціонерам значний ресурс для можливості приймати участь в розпочатій приватизації. Але ні ФДМУ ні Мінекономіки «не заважають» функціонуванню різних корупційних схем в галузі.


#Нацполіція #Укрспирт #ФДМУ #Мінекономіки #корупція #приватизація
Поділиться в соціальних мережах: