Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Колишні керівники науково-дослідних інститутів землеустрою під час проведення загальнонаціональної оцінки землі «відмили» майже 42 млн. грн бюджетних коштів

Колишні керівники науково-дослідних інститутів землеустрою під час проведення загальнонаціональної оцінки землі «відмили» майже 42 млн. грн бюджетних коштів - Корупціонер в Україні
17680
Нацполіція викрила злочинну діяльність посадових осіб науково-дослідних інститутів, які проводили загальнонаціональну грошову оцінку земель сільгоспризначення за бюджетні кошти. Прокуратурою повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків директора державного підприємства «Головний науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» та колишньому генеральному директору державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

За даними слідства, ці державні інститути проводили ґрунтові обстеження та оцінку с/г землі, на які з державного бюджету було виділено 140 млн. грн. Для реалізації «схеми» до офіційних документів були внесені недостовірні дані щодо обсягів виконаних робіт, а саме кількість відібраних зразків ґрунту та вартість цих робіт. Але роботи виконувалися частково або взагалі не проводилися. Внаслідок дій посадовців державі було завдано збитків на суму близько 42 млн. грн.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення та розтрату чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене групою осіб).

Не дивно, що потім разом з грошима зникають з реєстрів мільйони гектарів сільськогосподарських земель. Також, як тепер можна довіряти офіційним даним, наприклад щодо родючості земель та іншим показникам. Тим самим була занижена реальна оцінка землі і це напередодні відкриття ринку землі. Але комусь це було потрібно.


#Нацполіція #Генпрокуратура #ІнститутЗемлеустрою #ІнститутОхорониГрунтівУкраїни #корупція
Поділиться в соціальних мережах: