Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Міський голова Обухова Олександр Левченко та його спільники постали перед судом

Міський голова Обухова Олександр Левченко та його спільники постали перед судом - Корупціонер в Україні
25130
В Обухівському районному суді почався судовий розгляд справи, стосовно незаконних дій міського голови Обухова Олександр Левченко та його спільників, щодо оборудок навколо реалізації ЖБК «Кальміус», де під виглядом реалізації державних соціальних програм із забезпечення житлом учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб зловмисники вивели із власності громади м. Обухів один гектар землі. Незаконні дії посадовців завдали збитків громаді м. Обухів на понад 4 млн грн.



Слідчими Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, було встановлено, що протиправний механізм організували міський голова Обухова Олександр Левченко разом із керівником земельного відділу Обухівської міськради Володимиром Цельорою, керівником юридичного відділу Наталією Пушенко, членом виконкому обухівської міськради Владиславом Вергуном, депутаткою міської ради Українки Тетяною Ягодзинською та іншими особами.

На сесії Міськради Обухова , під час обговорення питання, щодо виведення із власності громади одного гектару землі, посадовці пообіцяли надавати збудоване соціальне житло у ЖБК «Кальміус», ветеранам та переселенцям. Частина депутатів підтримала рішення про безкоштовну передачу землі під будівництво житлового комплексу, але із певними вимогами. Депутати вимагали гарантій того, що квартири отримають справді пільговики, що ціна житла буде суттєво нижчою за ринкову, оскільки  земля надана безкоштовно, що виконавчий комітет міськради буде контролювати прозорість і відповідність усіх рішень чинному законодавству. Міський голова Обухова Олександр Левченко запевнив, що бере на себе відповідальність за будівництво, однак, доповнити проект рішення пропозиціями депутатів відмовився.

За результатами проведення комплексної судової оціночно-земельної експертизи та експертизи з питань землеустрою, проведеною експертами КНДІСЕ МЮ України, злочинні дії посадовців завдали збитків громаді м. Обохова на загальну суму 4млн 128 тис грн.

Голову Обухова Олександр Левченко та його спільників звинувачують у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем за ст. 191 ККУ. Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 

#СБУ #КиївськаОбласнаПрокуратура #ОбухівськийРайоннийСуд #МіськрадаОбухова #ГоловаОбухова #ОлександрЛевченко #депутати #ЖБККальміус #корупція
Поділиться в соціальних мережах: