Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Черкащині керівник компанії-забудовника «відмив» понад 1,8 млн. грн на реконструкції школи олімпійського резерву

На Черкащині керівник компанії-забудовника «відмив» понад 1,8 млн. грн на реконструкції школи олімпійського резерву - Корупціонер в Україні
69450
Чергова корупційна оборудка викрита на Черкащині. Черкаська окружна прокуратура пред’явила підозру директору підприємства-забудовника за фактом зловживання ним повноваженнями під час здійснення реконструкції та добудови спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву.

Слідством було встановлено, що очолюване ним підприємство у 2017 році виграло тендер на проведення робіт із реконструкції дитячої спортивної школи. За результатом тендеру один із департаментів Черкаської ОДА уклав договір з переможцем на загальну суму понад 56 млн. грн. За цією угодою об’єкт мав бути введений в експлуатацію у 2019 році.

Упродовж 2018 – 2019 років, в ході реконструкції були допущені відхилення від проектної документації, а також використовувались будівельні матеріали, які не передбачені проектом. Натомість вносив у звітну документацію недостовірні відомості про вартість і якість матеріалів та завищував обсяги виконаних робіт.

Експертиза встановила, що використання спортивних залів є неможливим, а також відновленню без демонтажу деяких несучих конструкцій не обійтися, тобто після «реконструкції» будівля стала небезпечною для експлуатації.

При цьому «виконані» роботи були повністю оплачені за рахунок бюджетних коштів, чим спричинило збитків на загальну суму більше 1,8 млн. грн.

Задокументовано, що зловмисник всіляко затягував здачу об’єкта, маючи на меті «освоїти» якомога більше коштів. На час перевірки вдалося виявити неефективно використаних 39 млн. грн із загальної вартості проекту.

Наразі фігуранту справи інкримінують дії за ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Велике будівництво стає площадкою для корупційних оборудок. Де органи перевірки, де нові контролюючі органи у сфері будівництва, якщо десятки млн грн використовуються як заманеться. Головне піар на спортоб’єктах, а чи можливе їх подальша експлуатація чиновників вже не хвилює.


#СБУ #Прокуратура #ЧеркаськаОГА #корупція #ДЮСШОР #великебудівництво
Поділиться в соціальних мережах: