Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Кіровоградщині судитимуть прокурорку, яка за 1 тис. доларів США пропонувала «порішати» справу в суді

На Кіровоградщині судитимуть прокурорку, яка за 1 тис. доларів США пропонувала «порішати» справу в суді - Корупціонер в Україні
58650
ДБР завершило досудове розслідування та направило до суду обвинувальний акт відносно прокурорки одного із відділів прокуратури Кіровоградської області за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення суддями.

Вже колишня прокурорша запропонувала фігуранту справи передати їй 1 тис. доларів США за що обіцяла вплинути на колегію суддів Кропивницького апеляційного суду для залишення ними без задоволення апеляційної скарги, поданої на вирок суду першої інстанції у кримінальному провадженні. Під час отримання хабаря прокурорку було затримано.

Її обвинувачують за  ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавленням волі на строк від 2 до 5 років.

Провінціальний суд смішні «розцінки» для корупціонерів. Дивно, що «погоріла» лише одна прокурорка, такі схеми по всій країні. Давно не секрет, що отримати бажане рішення суду можна за певну кількість грошей. І посередником між суддями та замовниками виступають не тільки прокурори. Це добре, що лави правоохоронних органів очищуються, але причина криється в корупції судової системи. Суспільство потребує радикальних реформ судової системи.


#ДБР #Прокуратура #КіровоградськаОбласть #КропивницькийАпеляційнийСуд #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: