Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На лаві підсудних опиниться колишній очільник санаторію «Журавочка», що на Київщині, який викрав з установи майна на 20 млн. гривень

На лаві підсудних опиниться  колишній очільник санаторію «Журавочка», що на Київщині, який викрав з установи майна на 20 млн. гривень - Корупціонер в Україні
14340
ДБР спільно з Київською міською прокуратурою завершили розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього очільника оздоровчо-лікувального закладу ДП «Журавочка», яке належить Міністерству Економічного Розвитку І Торгівлі України та керівника приватного підприємства за фактом розтрати майна установи на майже 20 млн гривень.

Слідством було встановлено, що в 2008 році комплекс, який включав санаторій «Журавочка» та дитячий табір, що на Київщині, був переданий приватному підприємству в довгострокову оренду за умови повернення його державі після закінчення строку договору. Протягом 2015-2020 років чинний на той час директор ДП «Журавочка»,  спільно з керівником приватного товариства незаконно, без відома та погодження державних органів, вивезли із санаторію обладнання та меблі. Крім цього, були розібрані на будівельні матеріали й вивезені корпуси та адміністративні будівлі санаторію. За результатами експертиз встановлено, що державі завдано збитків на суму майже 20 млн. гривень.

Колишнього директора санаторію звинувачують за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах; службова підробка). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Це дійсно пережиток з минулого, коли директора підприємств чи установ вважали своїм майно, яким повинні лише управляти. Тобто якщо державне, то нічийне. Корупціонери та хабарники не уявляють своєї роботи лише за заробітну плату. Вони знаходять силу силенну відмовок, зокрема завжди мало платять, але чомусь керівні посади вакантними не залишаються.


#ДБР #КиївськаМіськаПрокуратура #державнийоздоровчолікувальнийзаклад #Журавочка #корупція
Поділиться в соціальних мережах: