Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Одещині затримано співробітника водної поліції, який вимагав 5 тис. доларів США за уникнення кримінальної відповідальності

На Одещині затримано співробітника водної поліції, який вимагав 5 тис. доларів США за уникнення кримінальної відповідальності - Корупціонер в Україні
21270
ДБР (ТУ у м. Миколаєві) спіймало на «гарячому» керівника сектора водної поліції одного із райвідділів в Одеській області, який  отримав другу частину хабаря в сумі 2,5 тис. доларів США.

Поліцейський вимагав від громадянина 5 тис. доларів США за закриття кримінального провадження по факту захоплення земельної ділянки. Правоохоронець також організував «розпродаж» кримінальних справ. За окремо визначену суму фігурант справи систематично влаштовував громадянам «позбавлення» від кримінальної відповідальності.

Були проведені обшуки в службових кабінетах та помешкань осіб, які причетні до правопорушення, також вилучені гроші. Затриманому інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі перевіряється можлива причетність інших співробітників водної поліції до вказаного злочину.

Напевно жодний день не проходить без повідомлень про хабарництво в лавах поліції, про деякі резонансні випадки журнал вже інформував. Торгівлю кримінальними справами взагалі можна «включити» до адміністративних послуг поліції та отримувати кошти до бюджету. Це дозволить скоротити власні підрозділи з внутрішньої безпеки. Так як керівництво не робить висновків. Одне питання залишається, чому таке керівництво досі не змінено та не притягнуто до відповідальності за недолугу кадрову політику.


#ДБР #Одещина #ВоднаПоліція #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: