Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

На Запоріжжі викрита злочинна група, яка завдала збитків державі на понад 400 тис. грн

На Запоріжжі викрита злочинна група, яка завдала збитків державі на понад 400 тис. грн - Корупціонер в Україні
17170
ДБР (теруправління в м. Мелітополі) розкрило злочинну групу, до якої входили службові особи ДП «Кам’янсько-Дніпровського лісового господарства», комерційних структур та спеціаліст відділу Держгеокадастру, всім її  членам повідомили про підозру.

Було встановлено, що група з 5 осіб незаконно заволоділа майном, що належало ДП «Кам’янко-Дніпровське лісове господарство» та Водянській сільській раді Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області, а саме: двома земельними ділянками та службовим житловим будинком на загальну вартість понад 400 тис. гривень.

Фігуранти справи підозрюються за ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном шляхом зловживання службовим становищем), санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Чим ближче час початку дії «земельного» ринку, тим більше бажаючих прихватизувати державної земельки. Це черговий приклад розповсюдження корупційної зарази по всій країні, без виключення. Без участі державних реєстраторів не обходиться жодна сумнівна оборудка, виходить повноваження та можливість доступу до державного майна чи коштів є великою спокусою для корупціонерів. Тому викорінити корупцію неможливо без активної участі громади та небайдужих громадян.


#ДБР #Держгеокадастр
#КамянськоДніпровськЛісовеГосподарство
#ВодянськаСільрада #корупція
Поділиться в соціальних мережах: