Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

НАБУ повідомили про підозру посадовцю МОУ у намаганні фальсифікувати результати аудиту за 24 млн. грн

НАБУ повідомили про підозру посадовцю МОУ у намаганні фальсифікувати результати аудиту за 24 млн. грн - Корупціонер в Україні
17930
НАБУ за процесуальним керівництвом САП повідомили про підозру посадовцю МОУ. Керівник  структурного підрозділу МОУ намагався вирішити питання щодо результатів аудиту Міноборони  за 24 млн грн.

Під час слідства було встановлено, що навесні 2021 року начальником відділу контролю робіт за військовими представництвами Міноборони, який був на той час також заступником начальника Управління військових представництв МОУ, було запропоновано  хабар у розмірі 16,8 млн грн директору Департаменту внутрішнього аудиту МОУ від приватного підприємства, яке виконувало державне оборонне замовлення. Виконавець зобов’язувався  реконструювати підземну частину будівлю центрального управління у Єдиний центр безпеки МОУ. За кошти які були запропоновані, аудиторський висновок повинен був свідчити про відповідність та якість поставленого обладнання і дотримання умовам державного контракту. Послуги з посередництва, між приватним підприємством і директором Департаменту внутрішнього аудиту, заступник начальника Управління військових представництв МОУ оцінив у 7 млн грн.

Так приватна компанія задля отримання позитивного аудиторського висновку повинна була передати заступнику начальника Управління військових представництв МОУ загалом приблизна 24 млн грн. Наслідками позитивного висновку було-б отримання приватною компанією  повної оплати за контрактом у понад 400 млн гривень. Також приватна компанія отримувала можливість укладення наступних контрактів державного оборонного замовлення.

Слідство триває, встановлюються інші можливі учасники злочину. На даний час дії заступника начальника Управління військових представництв МОУ кваліфікуються за ч. 3 ст. 369 ККУ (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).


#НАБУ #САП #МОУ #аудит #державнеобороннезамовлення #корупція
Поділиться в соціальних мережах: