Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нацполіція повідомила про підозру колишнім очільникам «Дельта банка», які привласнили понад 1 млрд. 144 млн. грн

Нацполіція повідомила про підозру колишнім очільникам «Дельта банка», які привласнили понад 1 млрд. 144 млн. грн - Корупціонер в Україні
15730
Нацполіція разом з СБУ отримали докази причетності колишніх керівників ПАТ «Дельта Банк» до злочинів, якими було завдано збитків банку на загальну суму у понад 1 млрд. 144 млн. гривень.

У ході слідства з’ясувалось, що в період 2012-2014 років керівники банку видавали невигідні фінансовій установі кредити. Потім ці кредитні кошти були привласненні фігурантами справи. Також у період 2014-2015 років посадові особи Дельта Банку «вимивали» кошти фінансової установи шляхом реалізації за заниженою вартістю майнових прав на укладені раніше кредитні договори, при цьому вони були забезпечені ліквідним майном.

Ще в 2015 році Нацбанк визнав ПАТ «Дельта банк» банкрутом. З того часу Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) сплатив вкладникам банку близько 15 млрд. гривень.

У Києві та Київської області за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці провели обшуки, за результатами яких були вилучені документи та електронні носії інформації, які мають докази злочинних дій.

П’ять фігурантів справи, чотири з яких обіймали вищі керівні посади в банку, звинувачують за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За цією статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі до 12-ти років з конфіскацією майна.

Наразі досудове розслідування триває, з’ясовуються обставини банкрутства банку.

А якщо порахувати скільки коштів «вивели» керівники інших банків у період знаного банкопаду, то зрозуміло чому колишня очільниця Нацбанку живе в Лондоні. Наразі є загадкою лише сума, яку вона «презентувала» попередньому керівництву країни.


#Нацполіція #СБУ #ДельтаБанк #Нацбан #ФГВФО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: