Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Нестримні. Упродовж 2019 – 2020 років очільники столичної «Муніципальної охорони» завдали міському бюджету збитків на 4,6 млн. грн

Нестримні. Упродовж 2019 – 2020 років очільники столичної «Муніципальної охорони» завдали міському бюджету збитків на 4,6 млн. грн - Корупціонер в Україні
16020
У столиці СБУ викрила масштабну корупційну схему, яку організувало керівництво комунального підприємства «Муніципальна охорона» при КМДА.

Слідством було встановлено, що корупційну схему розкрадання бюджетних коштів на закупівлі спецодягу для співробітників, задіяних в охороні комунального майна міста Києва та охороні громадського порядку, організував колишній директор КП, а «продовжив» його правонаступник, нинішній виконуючий обов’язки керівника.

Упродовж 2019 – 2020 років були укладені 10 договорів на поставку спецодягу на загальну суму 15 млн. грн з одною столичною комерційною компанією.

За результатами експертиз було встановлено, що посадовці втричі завищили вартість форменого одягу та обсяги поставок чим спричинили збитків на 4,6 млн. грн.

Під час обшуків в офісі підприємства-постачальника була вилучена фінансово-господарська документація, яка підтверджує протиправну оборудку.

Фігурантам справи (двом очільникам КП та керівнику комерційного підприємства) інкримінують дії за ч. 3, ч. 4 та ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Черговий розпил бюджетних коштів столиці. Звісно це підступи політичних опонентів і столична влада ну дуже сильно бореться з корупцією у власних теренах. Напевно не довго залишається очікувати чергову зміну керівника Муніципальної охорони.


#СБУ #КМДА #МуніципальнаОхорона #корупція #комунальнепідприємство
Поділиться в соціальних мережах: