Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Правоохоронці виявили корупційну схему при закупках обладнання керівництвом державного підприємства «Укрхімтрансаміак»

Правоохоронці виявили корупційну схему при закупках обладнання керівництвом державного підприємства «Укрхімтрансаміак» - Корупціонер в Україні
15670
Нацполіція викрила масштабну схему придбання спецобладнання за завищеними цінами, яку організували посадові особи держпідприємства «Укрхімтрансаміак».

Слідством було встановлено, що службові особи держпідприємства шляхом маніпуляцій із тендерною документацією придбали обладнання за цінами, значно вище ринкових. В наслідок проведення таких публічних закупівель державі були завдані мільйонні збитки.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За цією статтею чинним законодавством передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Знов злочинці вільно використовують систему «ПРОЗОРРО». Хоча її «творці» запевняли громадськість у зворотньому. Може пора визнати, що корупція криється в діях чиновників, й не залежить від програмного забезпечення публічних закупівель.

#Нацполіція #Укрхімтрансаміак #ПРОЗОРРО #корупція #публічнізакупівлі
Поділиться в соціальних мережах: