Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України» Верховним Судом визнані недійсними

Результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України» Верховним Судом визнані недійсними - Корупціонер в Україні
16390
Визнано недійсними результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Постановою Верховного Суду у складі палати Касаційного господарського суду з розгляду справ про банкрутство, залишено без змін рішення судів першої та апеляційної інстанцій. Цими рішеннями визнано, що 14 будівель та споруд площею понад 5 тис. кв. м, які знаходяться на земельній ділянці у 8 га у Києві, біля метро Лісова повинні бути повернути у державну власність.

Детективи та слідчі НАБУ в межах кримінального провадження дослідили незаконність аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Посадовці Міністерства культури України, ДП «Національна кінематека України», арбітражний керуючий держпідприємством та заінтересовані особи, увійшли у злочинну змову задля заволодіння державним майном, вартістю у 42 млн грн.

Підриємство яке мало бажання прийняти участь в аукціоне по продажу майна ДП «Національна кінематека України», було незаконно позбавлено цієї можливості, зв’язку з чим воно звернулося до господарського суду м. Києва з позовом, щодо визнання результатів аукціону не дійсними. Третьою стороною у справу зайшло НАБУ надавши докази незаконності проведення аукціону зібрані під час досудового розслідування у кримінальній справі. Так у лютому 2021 Господарський суд міста Києва визнав недійсними результати аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України», а у червні цього року Північний апеляційний господарський суд залишив рішення першої інстанції без змін, яке після чого набрало законної сили.


#НаціональнаКінематекаУкраїни #НАБУ #ВерховнийСудУкраїни #ГосподарськийСудКиєва #ПівнічнийАпеляційнийГосподарськийСуд #МіністерствоКультуриУкраїни #корупція
Поділиться в соціальних мережах: