Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ спільно з Нацполіцією викрили корупційну схему у АТ «Укргазвидобування»

СБУ спільно з Нацполіцією викрили корупційну схему у АТ «Укргазвидобування» - Корупціонер в Україні
20620
СБУ спільно з Нацполіцією за процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури м. Києва викрили посадовців АТ «Укргазвидобування», які організували корупційну схему. Під час отримання хабаря у 400 тис. грн. був затриманий працівник сектору закупівлі матеріалів АТ «Укргазвидобування».

Під час слідства було встановлено, що посадові особи АТ «Укргазвидобування», організували злочинну схему перешкод під час виконання тендерних угод компаніям, з якими було укладено договори за результатами проведених тендерів, для отримання неправомірної вигоди. Так компанія яка мала підписану угоду на постачання послуг та товарів на загальну суму понад 38 млн грн., не мала можливості виконати зобов’язання у наслідок штучного затягування посадовцями АТ «Укргазвидобування» термінів із надання специфікацій необхідних товарів. Коли термін виконання зобов’язань закінчувався посадовці АТ «Укргазвидобування» запропонували компанії сплатити їм хабар у 400 тис грн. після чого їм  гарантували підписання додаткової угоди і перенесення строків виконання основного договору.

Затриманому посадовцю повідомлено про підозру у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержанні неправомірної вигоди службовою особою за ч. 3 ст. 368 ККУ.

На даний час тривають слідчі дії, встановлюються всі причетні особи до корупційної схеми.


#СБУ #Нацполіція #ПодільськаОкружнаПрокуратураКиєва #Укргазвидобування #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: