Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

СБУ викрила махінації із земельними ділянками в Обухівському районі на понад 700 млн грн

СБУ викрила махінації із земельними ділянками в Обухівському районі на понад 700 млн грн - Корупціонер в Україні
17560
СБУ за процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури викрила посадовців селищної ради в Обухівському районі Київської області у махінаціях із земельними ділянками.

Слідством було встановлено що посадовці селищної ради в Обухівському районі Київської області організували продаж земельних ділянок підконтрольним приватним підприємствам за ціною у10 разів нижче ринкової, чим завдали територіальній громаді збитків на понад 700 млн грн. Посадовці селищної ради залучили до виготовлення висновків про експертну грошову оцінку земельних ділянок, суб’єкта оціночної діяльності, завдяки чого  вартість земельних ділянок була занижена у декілька разів за реальну.

Внаслідок цих дій посадовцями селищної ради були продані 7 земельних ділянок загальною площею понад 26 гектарів підконтрольному приватному підприємству за 55 млн грн., тоді як середня ринкова вартість цих земель становить майже 800 млн грн.

У рамках досудового розслідування за ч. 5 ст. 191 ККУ, а саме привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, встановлюються всі причетні до цієї оборудки для притягнення їх до кримінальної відповідальності.


#СБУ #КиївськаОбласнаПрокуратура #ОбухівськийРайон #КиївськаОбласть #продажземлі #корупція
Поділиться в соціальних мережах: