Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Дніпрі викрила чергова корупційна схема комунальників під час проведення публічних закупівель

У Дніпрі викрила чергова корупційна схема комунальників під час проведення публічних закупівель - Корупціонер в Україні
18730
Знову злочинці використовували корупційні схеми через ПРОЗОРРО. У Дніпрі СБУ викрила чергову корупційну схему під час проведення процедури публічних закупівель, яку організували комунальники разом з посадовцями Дніпровської міської ради.

У ході розслідування було встановлено, що директор комунального підприємства органу місцевого самоврядування здійснював незаконний вплив на хід і результати відкритих конкурсів. Він сприяв перемозі у тендерах лише суб’єктам підприємницької діяльності, які погоджувались надати йому неправомірну вигоду, тобто відсоток від замовлення.

Правоохоронцями було задокументовано систематичне отримання директором комунального підприємства хабарів від приватних підприємців та подальший «поділ доходами» з посадовцями місцевої ради. Було проведено 32 обшуки за місцями роботи, проживання та реєстрації посадових осіб Дніпропетровської міської ради, одного з комунальних підприємств та низки суб’єктів господарювання у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Вилучені під час них докази протиправної діяльності будуть долучені до матеріалів розслідування.

Директору комунального підприємства інкримінують правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України, двом посадовцям комерційних товариств, в інтересах яких вчинялись неправомірні дії, за ч. 1 та ч. 2 ст. 369 КК України.

Одночасно при вилучені документів було викрито службових осіб одного з Департаментів Дніпровської міської ради при розкраданні коштів місцевого бюджету за попередньою змовою з директором одного з приватних товариств. Посадовці міської ради вносили до офіційних документів недостовірні відомості про вартість та обсяги виконаних робіт у ході ремонту об’єктів житлового господарства. Внаслідок протиправних дій бюджету міста завдано шкоди на суму понад 300 тис. гривень.

Слідство триває, встановлюються інші співучасники цих злочинів.

А якщо провести аудит діяльності всіх органів місцевої влади за п’ять останніх роки, то випливуть вже не поодинокі корупційні схемки, а системне розкрадання бюджетів міст та селищ. А якщо ці вкрадені кошти ще й повернути, то кредити МВФ взагалі стануть не потрібні. Але чи вистачить правоохоронцям «духу» здолати корупційну гідру? Питання риторичне.

#СБУ #ДніпровськаМіськаРада #ПРОЗОРРО #корупція
Поділиться в соціальних мережах: