Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

У Херсоні спійманий ще один високопосадовець Держводагентства на хабарі в 39 тис. грн за підписання актів виконаних робіт

У Херсоні спійманий ще один високопосадовець Держводагентства на хабарі в 39 тис. грн за підписання актів виконаних робіт - Корупціонер в Україні
18560
Нещодавно на «відкатах» погорів чиновник Держагентства водних ресурсів України (Держводагенства) зі Львова, але судячи з повідомлень Херсонської обласної прокуратури ця корупційна схема «процвітає» в відомстві.

Нацполіція у Херсоні викрила та затримала під час отримання хабаря очільника одного з басейнових управлінь Держводагенства.

Високопосадовець вимагав від підприємця хабар у розмірі 39 тис. грн за підписання актів приймання-передачі виконаних робіт після завершення реконструкції даху насосної станції та можливість подальшого перерахування коштів за цю роботу.

Підозрюваному інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України, наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Тема «відкатів» у будівництві дуже розповсюджена, тому в ціну будівельних робіт найчастіше вкладають корупційну «надбавку», що значно завищує вартість робіт, при цьому страдає якість. Чи можливо це провернути одноосібно? Сумнівно, якійсь відсоток напевно «розподіляється» серед вищого керівництва відомства, але його спіймати на хабарях дуже складно. Необхідно щоб вищестоящій керівник також ніс відповідальність за підлеглих, зокрема автоматично лишався посади за «плоху» кадрову політику.

#Нацполіція
#ХерсонськаОбласть
#Прокуратура
#Держводагентство
#корупція

 
Поділиться в соціальних мережах: