Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Участь ЭСПЛ у розкраданні Держбюджету України

Участь ЭСПЛ у розкраданні Держбюджету України - Корупціонер в Україні
21440
ЭСПЛ (Європейський суд із прав людини) ще раз доводить про слабку фахову підготовку слідчих НАБУ та САП.

У справі за організацію корупційної схеми з заволодіння 54 млн. грн з Держбюджету був притягнутий екс-нардеп з «Народного фронту» Георгій Логвинський, один з контролерів компанії «Золотий мандарин ойл». Слідство зібрало достатньо доказів для повідомлення йому про підозру, однак через його імунітет як близького родича судді ЄСПЛ, правоохоронні органи потребували дозволу цього суду для вчинення відповідної процесуальної дії

ЄСПЛ своїм рішенням від 06 липня 2020 року унеможливлює повідомлення екс-нардепу підозру до позбавлення імунітету. Треба знати з ким родинні стосунки налагоджувати. Це крута схема, як вибивати кошти з України за допомогою ЄСПЛ.

В той же час, досудове розслідування стосовно решти 6 учасників корупційної схеми, серед яких — колишній урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ, перший заступник Міністра юстиції, бенефіціар приватної компанії та ще три особи, наближені до екснардепа, ще триває. Всі учасники схеми отримали підозри, а Вищий антикорупційний суд визнав ці підозри обґрунтованими та обрав підозрюваним запобіжні заходи. В Україні практики притягнення до кримінальної відповідальності близьких родичів суддів ЄСПЛ взагалі не існувало, такі спроби були одиничними. Знову «не вистачає» фахівців для з’ясування міжнародних юридичних суперечок чи може не тим встановлені високі зарплати? А пора вже народні гроші відпрацьовувати, а не імітувати бурну діяльність.



#Держбюджет #ЄСПЛ #корупційнасхема
Поділиться в соціальних мережах: