Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

В Умані місцеві чиновники намагались «прихватизувати» земельні ділянки поблизу центру паломництва хасидів

В Умані місцеві чиновники намагались «прихватизувати» земельні ділянки поблизу центру паломництва хасидів - Корупціонер в УКраїні
17290
На Черкащині СБУ викрила корупційні механізми по виведенню із держвласності земельні ділянки вартістю понад 10 млн. грн, яку організували місцеві чиновники.

Слідством було встановлено, що до складу злочинної групи входили державний реєстратор однієї з ОТГ Черкаської області, колишні правоохоронці та комерсанти. Схема полягала в наступному. Посадовці підробляли рішення органів місцевого самоврядування та незаконно оформляли право власності на земельні ділянки поблизу історико-культурного центру ім. Раббі Нахмана (місце паломництва хасидів) в Умані. Зловмисникам вдалось передати у приватну власність комерсантам майже 0,5 га земель поблизу центру ім. Раббі Нахмана. Тому така висока оцінка збитків нанесених цими діями державному бюджету на понад 10 млн. грн.

П’ятьох фігурантів справи підозрюють за низкою статей Кримінального кодексу України, а саме: ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою); ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією); ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів); ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги).

У ході досудового слідства здійснюється викриття інших зловмисників, причетних до оборудки.

 Прибутковість бізнесу на паломництві спокушає чиновників всіх мастей на злочинні дії, тому продаж землі повинен бути повністю прозорим та проходити за участю громади. І як не обіцяють можновладці навести порядок у державних реєстрах, нажаль все залежить від місцевої влади та наявності контролю з боку громади.


#СБУ #УманськаОТГ #корупція #приватизаціяземлі #Раббіахман
Поділиться в соціальних мережах: