Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрита чергова масштабна корупційна схема розкрадання коштів на Укрзалізниці

Викрита чергова масштабна корупційна схема розкрадання коштів на Укрзалізниці - Корупціонер в Україні
20570
Нещодавно журнал інформував читачів про розкрадання на Укрзалізниці коштів виділених на ремонт та облаштування столичного Дарницького (приміського) вокзалу. Чергова новина від правоохоронців. СБУ розкрила ще одну масштабну корупційну схему розкрадання посадовцями АТ «Укрзалізниця» бюджетних коштів, які  були виділені на утримання залізничного мосту.

Слідством встановлено, що посадовці регіональної філії «Південно-західна залізниця» діяли за змовою із менеджментом підрядної організації. Зловмисники організували оборудку під час відновлення одного з об’єктів критичної інфраструктури залізничної галузі, а саме залізничного мосту на ділянці міжнародного сполучення Гомель – Чернігів – Київ. Під час капітального ремонту мосту були штучно завищили обсяги виконаних робіт і вартість матеріалів. Цими діями злочинці поставили під загрозу стабільне та безпечне функціонування мосту. Належне утримання цього об’єкту забезпечує функціонування транспортного коридору, що проходить територією України. Завдяки втручанню правоохоронців була відновлена надійна робота мосту.

На даний час учасникам оборудки повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

Цей випадок необхідно розглядати, як диверсію. І їх відповідальність повинна бути як за держзраду. Наразі потрібно перевірити інші «ремонти» об’єктів критичної інфраструктури на залізниці. Не дивно, що топ-менеджмент отримує захмарні зарплати, напевно щоб «не бачили», що творять посадовці на місцях. Прийшов час відповісти їм за власну бездіяльність.


#СБУ #Укрзалізниця #корупція
Поділиться в соціальних мережах: