Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Викрита корупційна схема, яка діяла в Пенсійному фонді Хмельниччини

Викрита корупційна схема, яка діяла в Пенсійному фонді Хмельниччини - Корупціонер в Україні
18040
СБУ викрита корупційна схема, яка діяла в Головному управлінні Пенсійного фонду в Хмельницькій області, учасникам злочинної групи вже повідомлено про підозру.

Очільник регіонального підрозділу Пенсійного фонду налагодила механізм одержання неправомірної вигоди від підлеглих їй працівників. Для оформлення оборудок керівниця також залучила головного бухгалтера та ще двох інших працівників установи. Утворена злочинна група діяла в держустанові з грудня 2019 року, за цей період фігуранти справи привласнили частину заробітної плати співробітників обласного управління Пенсійного фонду та його територіальних підрозділів в регіоні.

Під час обшуків, які проводились у службових приміщеннях фонду, було виявлено понад мільйон грошей у гривневому еквіваленті. Тривають слідчі дії для виявлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до цієї схеми.

Організаторці схеми та ще двом учасникам злочинної групи інкримінують дії за ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368  КК України (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній; прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Така корупційна схема могла діяти лише за мовчазної згоди всіх її членів, навіть так би мовити, потерпілих. Звісно страх перед звільненням головна «відмазка» у підлеглих, але хто заважав повідомити про це правоохоронців відразу коли було запропоновано платити керівництву якусь «винагороду». Судячи з цього корупційні хвороби дуже глибоко пронизують наше суспільство, тому кожен сам вирішує в якій країні він бажає жити.


#СБУ
#ПенсійнийФонд
#ХмельницькаОбласть
#корупція
Поділиться в соціальних мережах: