Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За хабар суддю Анатолія Целуха засуджено до 7 років

За хабар суддю Анатолія Целуха засуджено до 7 років - Корупціонер в Україні
19750
ВАКС за отримання хабаря в розмірі 2,5 тис. доларів США засудив суддю Малиновського районного суду міста Одеси Анатолія Целуха на 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідством було встановлено, що А. Целух розглядав позов мешканця міста до одного з підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення квартири працівнику цього підприємства, а в якості третьої особи на стороні відповідача був залучений власник квартири. При цьому, раніше такий же позов, але іншого позивача, вже розглядався в інших судах, у тому числі Верховному Суді, але в його задоволенні було відмовлено.

Це не стало завадою А. Целуху, незважаючи на такі обставини, він спочатку фактично 1,5 року затягував судовий розгляд, а потім у березні минулого року запропонував представнику власника квартири «вирішити питання», тобто за окрему плату (хабар) прискорити розгляд цієї справи та ухвалити у ній позитивне рішення

29 березня 2019 року правоохоронці затримали суддю при отриманні хабаря у 2,5 тис. доларів США. ВАКС зваживши на докази, які були зібрані в рамках розслідування, визнав суддю винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Це один нажаль рідкісний епізод, коли Феміда покарала того хто сам виступав від її іме

#ВАКС #АнатолійЦелух #корупція
Поділиться в соціальних мережах: