Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

За хабар у 10 тис. доларів США на лаві підсудних опиниться колишній голова Чернігівської РДА

За хабар у 10 тис. доларів США на лаві підсудних опиниться колишній голова Чернігівської РДА - Корупціонер в Україні
19070
НАБУ направило до суду обвинувальний акт стосовно викритого «на гарячому» колишнього голови Чернігівської районної державної адміністрації (РДА).

Слідством було встановлено, що бувший очільник РДА (на час вчинення злочину він був депутатом обласної ради) вимагав від керівника приватного підприємства 10 тис. доларів США за ухвалення рішення про надання дозволу на розроблення, затвердження детального плану територій (ДПТ), а також у подальшому сприяти затвердженню проекту землеустрою, яким передбачалась зміна цільового призначення земельних ділянок. Високопосадовець був затриманий у момент отримання неправомірної вигоди. Підозрюваний обвинувачується за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Про корупційні схеми в Чернігівській ОДА журнал вже інформував.

Корупційні схеми із земельними ділянками «процвітають» по всій країні. Може нарешті ввести мораторій на необґрунтовану зміну цільового призначення земельних ділянок. Зокрема буде доречним законопроект за № 5434, яким передбачається збереження цільового використання земельних ділянок, що призначені для будівництва та обслуговування спортивних споруд.


#НАБУ #ЧернігівськаРДА #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: