Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Заступника голови Закарпатської облради Петра Грицика спіймано на хабарі у понад 500 тис. гривень

Заступника голови Закарпатської облради Петра Грицика спіймано на хабарі у понад 500 тис. гривень - Корупціонер в Україні
23810
У Закарпатській області СБУ викрила корупційну схему вимагання високопосадовцями облради та регіонального управління Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) грошей з підрядників за безперешкодне зведення об’єктів проекту «Велике будівництво» на території області.



Заступник голови Закарпатської облради Петро Грицик та голова Закарпатської ДАБІ Віталій Лалакулич налагодили механізм одержання «відкатів» з підприємців. СБУ було задокументовано, як посадовці вимагали гроші з представника комерційної структури, яка перемогла у тендері на зведення в одному із селищ культурного центру у межах проекту «Велике будівництво». За понад 500 тис. гривень фігуранти справи «гарантували» підряднику не створювати штучних перешкод під час проведення відповідних ремонтно-будівельних робіт.

У місті Ужгород на Слов'янській набережній, неподалік будівлі податкової поліції після передачі всієї суми хабаря правоохоронці затримали обох високопосадовців відповідно до ст. 208 КПК України. Викриття оборудки проводилось спільно з ГУ НП в Закарпатській області  та під процесуальним керівництвом Закарпатської обласної прокуратури. Такі дії високопосадовців підпадають під ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Навіщо ПРОЗОРРО, якщо хабарі вимагають навіть з доброчесних підприємців. Може не в засобах проведення аукціонів проблема, а людях, які проводять державні закупівлі. Ну дуже хочеться різним покидькам відкусити шматочок бюджетного «пірога». Зупинити їх може лише якщо покарання буде значно перевищувати розмір вкраденого.


#СБУ #ЗакарпатськаОблрада
#ПетроГрицик #ДАБІ
#ВіталійЛалакулич
#Великебудівництво
Поділиться в соціальних мережах: