Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є. (Частина друга. Продовження) Не тільки є, а ще й працює як Фабрика по виробництву локшини.

Корупціонер в Україні всеукраїнський журнал
82860
Наприкінці червня цього року ми розповіли та продемонстрували відеоматеріали щодо захоплення земельних ділянок та забудови їх комерційними спорудами у Подільському районі м. Києва по провулку Квітневий, 1 та по вул. Новомостицька, 25 у статті: «Як у Києві під прикриттям гаражного кооперативу його керівництво захоплює земельні ділянки та забудовує їх комерційними спорудами. ДАБК як ховрах у полі, його не бачать но воно є».

Через деякий час, після опублікування статті до нас почали звертатися наші читачі, обурені бездіяльністю влади, за якою прослідковується корупційні змови, із запитаннями як з цим боротися. Наша порада була - звертатися з офіційними зверненнями та заявами до центральних органів влади, які повинні реагувати на такі правопорушення та змушувати місцеві виконавчі органи виконувати свої посадові обов’язки. Після чого декілька читачів так і зробили, спрямував свої звернення до Президента, Прем’єр-міністра та до Київської міської ради.
З відповідей Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київради (КМДА) (надалі - ДАБК), які отримала Редакція журналу, виходило, що ДАБК немає можливості провести перевірки незаконного будівництва та в зв’язку з цим, ДАБК звернувся до поліції за допомогою в їх проведенні, тому Редакція журналу повторно звернулася з журналістським запитом до ДАБК з вимогою надати копії листів до Подільського управління та Головного управління НПУ, на які йде посилання.



До відповіді ДАБК на наш журналістський запит були додані копії листів Департаменту до Подільського управління та Головного управління НПУ за 2017 рік та початок 2018 року. Але переглянувши ці копії листів з’ясувалось, що вони жодним чином не стосуються питань захоплення земельних ділянок та незаконного будівництва по провулку Квітневий, 1 та по вул. Новомостицька, 25. У цих листах ДАБК були посилання на звернення народного депутата України Сотника О. С. відносно земельних ділянок на перетині вул. Маршала Гречка та просп. Правди, а інформація щодо ділянок зазначених у журналістському запиті взагалі відсутня.















Пройшов час і на звернення читачів до Президента, Прем’єр-міністра та до Київської міської ради чиновники «відреагували». Так 10 вересня цього року нашим читачам зателефонували з ДАБК відносно звернень щодо захоплення земельних ділянок та незаконного будівництва саме по провулку Квітневий, 1 та по вул. Новомостицька, 25. Переконавшись у намірах заявників, представник Департаменту запропонував їм завітати до них для очного розгляду звернень останніх 13 вересня 2018 року о 10 годині.
Читачі повідомили Редакцію журналу про цю пропозицію від ДАБК та запропонували здійснити візит до Департаменту разом з журналістами, на що редакція погодилася.
Так у вищезазначений час журналісти разом із заявником, якого запросив ДАБК (інші заявники по поважним причинам були відсутні), завітали до Департаменту. Де нас зустрів представник Департаменту Леуський Олександр Олександрович та запропонував провести розгляд звернення у коридорі. Після того як Леуський О. О. зрозумів, що заявника супроводжують журналісти з відеокамерою, дуже збентежився та на деякий час зник. Повернувся Леуський О. О. вже не сам, а у супроводі представника юридичної служби Департаменту, яка перевірила документи журналістів, лише після цього всі були запрошені для бесіди до виконуючого обов’язки начальника ДАБК Попович Оксани Миколаївни
Попович О. М. одразу обрала позицію, що буде розмовляти тільки з заявником, ігноруючи  журналістів та інших небайдужих громадян, тобто інших не бачу та слухати не хочу. Тільки увесь розгляд звернення, який повинен відбуватися відповідно до ст. 18 Закону України «Про звернення громадян», звівся до спроби задурити заявника та навішати йому локшину на вуха. Не на одне запитання заявника відповіді не отримав. Попович О. М. лише повторювала, що перевірку провести неможливо (у зв’язку з небажанням замовників будівництва проходити перевірку) і перевірки відбуваються в установленому законодавством порядку, тобто жодних можливостей вплинути на забудовників немає. Щодо питання надати копії звернень ДАБК до Подільського управління та Головного управління НПУ для ознайомлення, відповідь була: «вони (копії листів) є, тільки надати на даний час їх немає можливості, але ми їх надамо потім».



Такий розгляд звернень громадян підтверджує, умисну бездіяльність контролюючих органів для приховання злочинів відносно захоплення земельних ділянок та незаконного будівництва у м. Києві, що у свою чергу виявляє побудовані корупційні схеми та механізми.
Під час підготовки матеріалу до публікації ДАБК надало довгоочікувану «відповідь».





Переглянувши додатки до відповіді стає сумно за нас, чиновники жодним чином не поважають громадян, стверджуючи одне, надають зовсім інше, в нашому випадку надані ті ж самі листи, які не мають жодного відношення до зазначених перевірок. Навіщо скривати свою бездіяльність? Напевно на це є свої причини…
 Про те як ДАБК проводяться перевірки можна переглянути тут:https://antikor.com.ua/articles/133074-pro_te_jak_mistseva_chinovnitsja_marchenko_trjase_groshi_zi_stolichnih_zabudovnikiv_popri_memorandum ), а також про розміри штрафів за незаконне будівництво: ( http://shepel.com.ua/novini-rinku-neruhomost/shtrafi-za-samov-lne-bud-vnictvo-zrosli.html ).

За перебігом подій журнал буде слідкувати й далі та продовжувати інформувати читачів.
Поділиться в соціальних мережах: