Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Незаконне будівництво на території університету Шевченка: прояви корупції чи недбалості? Частина 1

Незаконне будівництво на території університету Шевченка
55350
Майже рік боротьби та акцій протестів, що привели до значного суспільного резонансу відносно незаконного будівництва на території Київського національного університету ім. Тараса Шевченка лише зупинили будівництво та проблема залишається.



Коротка хронологія подій
Перша акція щодо будівництва в зеленій зоні, котра належить Київському національному університету Шевченка (далі - університет), за адресою вул. Мельникова, 36/1 відбулася 21.11.2017 року. Мета акції - встановити законність будівництва, адже був відсутній інформаційний стенд, будь-які відповідальні особи, а у відкритих реєстрах (ДАБІ) наші активісти не змогли знайти жодних дозвільних документів. В ході даної акції було написано заяви до поліції. Пізніше по фактах зазначеним у заявах поліцією Шевченківського району було порушено кримінальну справу за статтею 356 КК України.
Розслідування до цього часу не має результатів.



Після неодноразових безуспішних спроб отримати відповідь щодо будівництва від посадових осіб університету, відбулася акція протесту в ході якої радикально налаштовані, і нам невідомі активісти демонтували паркан та запалили шини на будівництві. Потім, на протязі декількох днів активісти ГО "Твердиня" роздавали інформаційні листівки з метою донести до посадових осіб університету інформацію про будівництво на їх території.
Виник значний суспільний резонанс, проте керівництво університету продовжувало ігнорувати проблему.
29.11.2017 біля центрального корпусу університету (вул. Володимирська, 60) рядом громадських організацій було проведено акцію в ході якої "збудували" імпровізоване кафе. До нас вийшов Проректор Бугров надав копію листа (додається) про відкликання листів щодо укладання договору оренди між РВ ФДМУ по м. Києву та потенційним орендарем.



01.12.2017 в ДАБК м. Києва було проведено акцію з вимогою припинити незаконне будівництво на території університету.
11.12.2017 Конструкцію збудовану на бетонному покритті забудовник демонтував. Проте залишився паркан, що встановлений без жодних дозвільних документів та саме бетонне покриття.
19.01.2018 від ДАБК м. Києва було отримано відповідь про надання припису щодо зупинки будівництва та притягнення до адмін відповідальності ТОВ "Київфуд-сервіс". При цьому інспектор ДАБК не помітив добудовану частину бетонного покриття, яке збільшує площу бетонного покриття взятого на баланс університету.
Далі проводяться акції, пишуться запити та інформується суспільство та відповідні компетентні органи.
Після акції в РВ ФДМУ по м. Києву від університету 16.03.2018 р. надійшла відповідь (додається) про те, що договір з ТОВ "Київфуд-сервіс" все ж таки укладено, хоча Бугров 23.11.2017 запевняв громадськість в протилежному і показував копію листа. Як проводилась підготовка до тендеру ми вже писали в попередній статті Кругова порука "Університет Шевченка-Міністерство освіти-Фонд Державного майна"
26.04.2018 вже іншому проректору, а саме Рожку О.Д. було поставлено запитання яким чином на території університету з'явилося (адже відсутні будь-які дозвільні документи) бетонне покриття, назване потім об'єктом нерухомості, в порушення містобудівного законодавства взято на баланс та передано в оренду. У відповідь (додається) нам надійшов лист від 21.05.2018 про те, як згідно з вимогами чинного законодавства бетонне покриття передавалось в оренду і ЖОДНОГО слова звідки воно взялося і хто відповідальний за його появу та добудову.



05.06.2018 після десятків звернень та акцій в ДАБК м. Києва розпочали позачергову перевірку стосовно даного бетонного покриття. Станом на 27.07.2018 перевірка триває.
25.07.2018 відбулася зустріч представників громадськості, журналістів Всеукраїнського журналу "Корупціонер в Україні" з Проректором з адміністративно-господарської роботи Легким Сергієм Володимировичем. Останній наполягав на зустріч за закритими дверима.
Обговорювались питання стосовно походження бетонного-покриття та бездіяльності з боку посадових осіб університету, зокрема саме Легкого С.В. В результаті домовилися, що університет надасть письмову відповідь стосовно відповідальних осіб та кроків щодо припинення правопорушення. Хоча на нашу думку рік бездіяльності щодо незаконного будівництва та встановлення незаконного паркану на території університету з боку керівництва вказаного вишу - це вже схоже на корупційну складову і є привід звернутися з відповідними заявами до САП та НАБУ. Далі буде...





Офіційний блог Громадської організації "Твердиня"​

Поділиться в соціальних мережах: