Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Статті

Новітні Чичикови або як продати гуртожиток у Києві

Новітні Чичикови або як продати гуртожиток у Києві
46320
Київська міська влада шокує нас різними схемами продажу майна громади. Для будівництва шкіл, дитсадків або гуртожитків не вистачає землі, про що постійно жаліються міські чиновники, але для будівництва торгово-розважальних центрів завжди знайдеться місце в самих престижних місцях. Для цього новітні Чичикови готові продати свої та наші души, в прямому та переносному сенсі. Наразі розглянемо ще один зразок їх «кмітливості».
Рішенням Київради від 18.03.2004 № 100/1310 «Про Програму приватизації на 2004-2006 роки» до Переліку об'єктів, що перебувають у комунальній власності територіальної громади міста Києва та підлягають приватизації, включено нежилий будинок по вул. Возз’єднання, 2 шляхом викупу ТОВ «Промексплуатація». Нема питань, якщо не знати, що цей будинок на той час був гуртожитком. Тобто фактично був запропонований до продажу гуртожиток разом з його мешканцями.
Регіональне відділення Фонду державного майна України по м. Києву на виконання цього рішення видає наказ від 30.03.2006 № 102 про приватизацію нежилого будинку шляхом викупу, що знаходиться на балансі КП «Київавтошляхміст» та який орендує ТОВ «Промексплуатація».
Але схаменувшись міські чиновники вирішили в незрозумілий спосіб виправити помилку, розпорядженням КМДА від 15.12.2006 № 1765 перевели, як виняток, жилий будинок № 2 на просп. Возз’єднання у нежилий. При цьому, не виправивши свої попередні рішення.



Подальша приватизація також здійснювалась з порушенням законодавства, зокрема Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», статтею 10 якого передбачається, що обов'язково проводиться незалежна оцінка майна, а органи місцевого самоврядування виступають замовниками проведення такої оцінки майна шляхом укладання договорів з суб'єктами оціночної діяльності - суб'єктами господарювання, визначеними  на  конкурсних засадах у порядку, встановленому законодавством.
Виконувати закони «не обов’язково», коли мова йде про домовленості у владних коридорах. Ніхто не проводив конкурсу по залученню оцінювача, тому вартість об’єкта приватизації становила чуть більше 4 млн. грн.
Зрозуміло, що будинок ні кому не був потрібен, потрібна земельна ділянка, на якій він збудований, для подальшого будівництва торгово-розважального центру. Зазначене ми тепер й спостерігаємо, під виглядом реконструкції будинку він був знесений повністю та наразі триває «незрозуміле» будівництво.
Скільки ще триватиме діяльність таких Чичикових залежить від нас з вами, не будьте байдужими до власної оселі, міста не давайте їм управляти вашим майном. Все, що незаконно продано, повинно бути повернуто громаді, тому у разі виявлення різних «схем» не задумуючись звертайтесь до правоохоронних органів, ми також готові надати в цьому посильну допомогу.

AlertsSich

Поділиться в соціальних мережах: