Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

В одній із лікарень Запоріжжя спіймано хабарників у білих халатах, які організували цілу корупційну схему на медичних послугах

 В одній із лікарень Запоріжжя спіймано хабарників у білих халатах, які організували цілу корупційну схему на медичних послугах - Корупціонер в Україні
17990
Одного з посадовців міської лікарні Запоріжжя Нацполіція затримала відразу після отримання ним хабаря від пацієнта у розмірі 12 тис. гривень.

Двоє лікарів одного з медичних закладів міста Запоріжжя, зловживаючи службовим становищем, вимагали та «налагодили» корупційну схему отримання неправомірної вигоди з мешканців регіону за медичні послуги, які відносяться до безоплатних. За даними слідства, загальна сума коштів, отриманих злочинцями від цієї схеми складає близько 200 тис. гривень щомісяця.

Фігурантам справи інкримінують дії за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкції цієї статті передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії, у ході яких встановлюють причетність інших посадовців медичної установи до функціонування злочинної схеми.

Багато пацієнтів навіть не мають гадки, які послуги лікарень є безкоштовними. Потрібно на вході медичних закладів вивішувати «прайси» послуг та давати можливість всім ознайомлюватись, саме які послуги є безкоштовними та сплачуються державою. Саме не обізнаність громадян є підґрунтям для зловживань корупціонерів у білих халатах.


#Нацполіція #Запоріжжя #лікарня #корупція #хабар
Поділиться в соціальних мережах: