Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Затримано поліцейського, який вимагав 51 тис. гривень за повернення раніше вилученого посвідчення водія

 Затримано поліцейського, який вимагав 51 тис. гривень за повернення раніше вилученого посвідчення водія - Корупціонер в Україні
19160
ДБР (теруправління в місті Полтаві) затримали на отриманні хабаря в розмірі 51 тис. грн працівника Шевченківського ВП ГУ Нацполіції у Харківській області та повідомили йому про підозру.

 
У липні 2020 року працівники патрульної поліції Харкова вилучили у місцевої мешканки посвідчення водія за фактом нібито підробки документу, а під час розслідування цього кримінального провадження дізнавач (з липня з’явилась така посада) запропонував повернути посвідчення і закрити кримінальне провадження за 51 тисячу гривень, хоча жінка категорично заперечувала факт підробки.

Потерпіла не розгубилась і вже під контролем правоохоронців передала поліцейському всю суму неправомірної вигоди. Наразі проведені обшуки за місцем проживання та роботи підозрюваного, крім того встановлюється причетність до вчинення кримінального правопорушення інших осіб.

У разі доведення вини підозрюваного у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України), йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

 
Може потрібно не міняти назви посад в поліції, а забезпечити виконання патрульними законодавства, щоб не так «старались» поліціанти на дорогах з вилученням посвідчень водіїв. Хоча, на нашу думку, без «халатного» ставлення керівництва до контролю за підлеглими та їх діями, такі випадки були би не можливими.

#ДБР #Нацполіція #корупція
Поділиться в соціальних мережах: