Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

17 млн. гривень збитків у наслідок незаконної вирубки лісу за сприянням лісової охорони!

17 млн. гривень збитків у наслідок незаконної вирубки лісу за сприянням лісової охорони! - Корупціонер в Україні
20360
З одного боку, приємна новина від ДБР, слідчі теруправління в місті Львові повідомили про підозру директору одного з державних підприємств лісової охорони Волинської області, з іншого - хто поверне нам карпатські ліси.

Директора державного підприємства лісової охорони звинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки, а саме: видав та погодив документи на проведення суцільних вирубок дерев на території зоологічного заказника з порушенням вимог природоохоронного законодавства. Такими діями підозрюваний допустив незаконну вирубку дерев різних порід на ввірених йому під охорону лісових ділянках, у результаті чого державі завдано збитків на суму понад 17 млн. гривень.

За це директору державного підприємства лісової охорони загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А чи можна відновити ліси за ці кошти питання до керівництва держави. Відповідальність та відшкодування повинні відповідати нанесеним збиткам, в першу чергу, природі. Звісно, хабар за це в десятки разів перевищує розмір штрафу, який буде сплачено, тому такі випадки не поодинокі.

#ДБР #лісоваохорона #вирубкадерев
Поділиться в соціальних мережах: