Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

80 тис. доларів США ціна за «позитивну» експертизу та закриття кримінального провадження

80 тис. доларів США ціна за «позитивну» експертизу та закриття кримінального провадження - Корупціонер в Україні
21020
ДБР викрило групу осіб, до складу якої входили адвокат Ради адвокатів міста Києва та колишній прокурор місцевої прокуратури м. Києва, які намагались отримати 80 тис. доларів США від фігуранта кримінального провадження. Зазначена сума повинна була розподілена на хабарі для слідчих Національної поліції України, працівників експертної установи, СБУ та Офісу Генерального прокурора, за прийняття ними рішення за нібито «позитивне» проведення комплексної експертизи під час розслідування кримінального провадження та подальшого його закриття.

У ході проведення комплексу слідчих (розшукових) дій був затриманий адвокат Ради адвокатів міста Києва під час одержання першої частини грошових коштів у сумі 20 тис. доларів США.

Адвокату разом з колишнім прокурором місцевої прокуратури м. Києва повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років з конфіскацією майна.

Розслідуванням було встановлено, що вказані особи, діючи за попередньою змовою, отримавши інформацію про відкрите у слідчому відділі одного із районних управлінь ГУ Національній поліції України в м. Києві кримінальне провадження за фактом незаконного поводження зі зброєю, використовуючи свої повноваження та зв’язки, вимагали у заявника 80 тис. доларів США для себе та інших членів злочинного угрупування за «позитивну» експертизу та закриття справи.

Проведено обшук в одному із районних слідчих управлінь ГУ Національній поліції України в м. Києві за місцем «витоку» інформації та розслідування справи.

Цей випадок свідчить про відсутність страху у правоохоронців, особливо «соколів Авакова», якщо продовжують «продавати» справи. При цьому, ще багато «кротів» залишилось в СБУ та Генеральній прокуратурі. Лише невідворотність покарання може зупинити зухвалість правоохоронців. Лише «посадки» зможуть зупинити це правове «свавілля», щоб ні кому було «закриту» справу вже проти цих спійманих злочинців.

#ДБР #СБУ #Нацполіція #Генпрокуратура #корупція
Поділиться в соціальних мережах: