Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

«Бездіяльність» керівника Нацпарку «Нижньодніпровський» коштувала державі 62 млн. грн

«Бездіяльність» керівника Нацпарку «Нижньодніпровський» коштувала державі 62 млн. грн - Корупціонер в Україні
22630
ДБР (ТУ м. Мелітополя) звинувачують директора Національного природного парку «Нижньодніпровський» у службовій недбалості, яка призвела до багатомільйонних збитків державі.

Слідством було встановлено, що у період 2019—2020 років очільник Нацпарку, який також є чинним депутатом однієї з районних рад Херсонщини, та його заступник допустили масштабний понаднормовий вилов риби різних порід. Незважаючи на те, що річний ліміт вже вичерпаний і вилов потрібно було негайно припинити. Але корупціонерам «закон не писаний», тож промисловий лов продовжився.

Загалом за цей період було (понаднормово) виловлено приблизно 157 тис. кг риби, що коштувало державному бюджету 62 млн. грн збитків

Керівнику НПП «Нижньодніпровський» інкримінують дії за ч. 2 ст. 367 КК України (невиконання своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років. Його заму підозру за цією ж статтею повідомлено раніше.

У відомстві увесь цей період «безвладдя» (постійні зміни керівників Держрибагенства), тому звісно, що корупціонери на місцях вважають себе «царьками». Таке враження, що як тільки людина обіймає посаду, посада перетворює його в корупціонера. Чи це все ж наслідки «попередників»?


#ДБР #Держрибагенство #НППНижньодніпровський #корупція #незаконнийвиловриби
Поділиться в соціальних мережах: