Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Чергову спробу заволодіння продукцією державного підприємства ОГХК запобігли САП та НАБУ

Чергову спробу заволодіння  продукцією державного підприємства ОГХК запобігли САП та НАБУ - Корупціонер в Україні
19840
Наприкінці травня цього року співробітники САП та НАБУ почали співпрацювати з новим керівництвом акціонерного товариства «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» (ОГХК). Завдяки цій співпраці було попереджена спроба вивезення ільменітового концентрату, орієнтовною вартістю 80 млн гривень, на користь компанії нерезидента.

Так у липні завдяки своєчасно отриманої інформації від нового керівництва «ОГХК», САП та НАБУ у черговий раз запобігли спробі заволодіння та вивезення продукції державного підприємства.

Правоохоронцями встановлено, що 1845 тон рутилового концетрату, який перебував в Одеському морському торговельному порту (ОМТП), за корупційною змовою попереднього керівництва «ОГХК» мало бути безоплатно передано іноземній компанії-посередниці (Австрія). Також було з’ясовано, що іноземна компанія має близько 600 млн гривень боргів перед «ОГХК».

САП та НАБУ ініціювали накладення арешту на вищезгадану продукцію в межах досудового розслідування корупційної змови на держпідприємстві.

Так клопотання прокурорів та детективів про заборону відчуження рутилового концетрату на користь компанії нерезидента боржника, судом задоволено та забезпечено його виконання, чим попереджена спроба завдання «ОГХК» мільйонних збитків.

#ОГХК #НАБУ #САП #ОМТП
Поділиться в соціальних мережах: