Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Чи «ПРОЗОРРА» Укрзалізниця?

Чи «ПРОЗОРРА» Укрзалізниця? - Корупціонер в Україні
18920
Нарешті СБУ спромоглась задокументувати масштабне розкрадання коштів акціонерного товариства «Укрзалізниця».

Слідчі СБУ встановили, що деякі керівники одного з департаментів та структурних підрозділів АТ «Укрзалізниця» вступили у змову з підприємцями, яким протягом 2018-2019 років забезпечували перемоги у тендерах, незважаючи на те, що «підрядники» не мали відповідних дозволів та сертифікатів на здійснення ремонту колісних пар для пасажирських вагонів. Комерсанти також постачали запасні частини неналежної якості та невідомого походження, завезені контрабандним шляхом з РФ. Ми ж з Росією не торгуємо. При цьому, шляхом масштабних фальсифікацій обсягів виконаних робіт фігурантами кримінального провадження було «відмито» близько 50 млн. грн, тобто переведено у готівку та привласнено. А участь у тендерах на «ПРОЗОРРО» приймали суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності. Загальна сума збитків від такої «діяльності» становила майже 200 млн. гривень.

Звісно, що експлуатація на рухомому складі запасних частин, відновлених із порушенням технологічних процесів, могла створити реальні передумови до виникнення надзвичайних подій та загрозу стабільному функціонуванню залізничних перевезень.

Одночасно проводяться обшуки в п’яти областях у структурних підрозділах Укрзалізниці, виробничих і офісних приміщеннях та місцях проживання фігурантів. Зокрема, в офісі компанії-постачальника, причетної до цієї схеми, було вилучено 65 тисяч доларів США, понад 2 млн. гривень, печатки низки комерційних структур, залучених до фіктивних господарських операцій, у тому числі підроблену печатку національного перевізника.

Журнал не одноразово публікував матеріали про корупційні схеми на Укрзалізниці, якщо пройтись по іншим схемам «улов» може бути кращим. А про використання «ПРОЗОРРО» в злочинних схемах не казав лише сліпий. А що роблять в наглядовій раді товариства борці з корупцією, за що вони отримують ВЕЛИКІ зарплати? Пора навести лад не тільки на Укрзалізниці.

#СБУ #Укрзалізниця #корупція
Поділиться в соціальних мережах: