Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

Cуддю Ірину Грищенко за хабар ВРП відсторонили від справ

Cуддю Ірину Грищенко за хабар ВРП відсторонили від справ - Корупціонер в Україні
20200
ВРП ще на 2 місяці продовжила відсторонення від здійснення правосуддя, у зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності, суддю Дзержинського райсуду Харкова Ірину Грищенко. ЇЇ було спіймано на отриманні хабаря у 4 тис. доларів США.

Було встановлено, що під час розгляду обвинувального акту у кримінальному провадженні запропонувала захиснику обвинуваченого «повернути» вилучені під час досудового розслідування гроші в сумі понад 30 тис. доларів США, всього за 4 тисяч доларів США з винесенням ухвали про повернення обвинуваченому його грошей. Після одержання неправомірної вигоди служителька Феміди задовольнила клопотання сторони захисту та винесла ухвалу, якою зобов’язала повернути вилучені під час досудового розслідування кошти.

Отримання хабаря у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років (ч. 3 ст. 368 КК України). Також судді обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 168 тис. гривень. Застава це добре, але чомусь хабарників та корупціонерів це не стримує. Потрібні інші заходи. Народний суд. І спосіб покарання обирало суспільство, а не інші служителі Феміди.

#ВРП #ІринаГрищенко #хабар
Поділиться в соціальних мережах: