Репост - крок до змін! Розкажіть друзям про журнал
Головна/Новини

ДБР провело низку обшуки на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та ПАТ «АК «Богдан Моторс» по справі щодо підозри в постачанні до ЗСУ неякісної техніки

ДБР провело низку обшуки на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та ПАТ «АК «Богдан Моторс» по справі щодо підозри в постачанні до ЗСУ неякісної техніки - Корупціонер в Україні
20020
У Києві ДБР провело обшуки на ПрАТ «Завод «Кузня на Рибальському» та в інших областях на підрозділах ПАТ «АК «Богдан Моторс» у рамках кримінального провадження відкритого за фактами закупівлі Міністерством оборони України (МОУ) військової техніки та обладнання по завищених цінах та неналежної якості.

Слідством встановлено, що ці товариства впродовж 2015-19 років уклали з МОУ контракти на постачання до ЗСУ військових автомобілів, обладнання та надання послуг з обслуговування агрегатів військових кораблів. Цими договорами було передбачено: постачання понад 300 медичних автомобілів «БОГДАН-2251»; понад 800 автомобілів підвищеної прохідності «БОГДАН (МАЗ)-63172»; проведення ремонтно-модернізаційних робіт на фрегаті ВМС України «Гетьман Сагайдачний»; закупівля малих (броньованих) катерів «Гюрза-М» та «Кентавр»; тощо.

У зв’язку з ненаданням суб’єктами господарювання запитуваної документації, були проведені зазначені обшуки, за результатами яких була отримана відповідна господарська документація.

Наразі вивчаються обставини стосовно перевищення влади посадовими особами МОУ, які сприяли безпідставному завищенню вартості товарів та послуг, які надавались підрозділам ЗСУ, і це в особливий період, також неякісної продукції, яка не відповідає вимогам державних стандартів.

Чи пов’язані ці обшуки з відновленням справи Свинарчуків (Гладковських) на даний час невідомо, але приналежність підприємств до сфери колишнього Президента очевидно. Слідство триває.


#ДБР #ЗСУ #МОУ #ЗаводКузнянаРибальському #БогданМоторс #корупція
Поділиться в соціальних мережах: